Sport 8 Iunie 2009 13:35
Site-ul oficial al FIFA noteaza, sambata, ca nationala Romaniei a aratat un joc bun in meciul cu Lituania, scor 1-0, iar prestatia fotbalistilor in mandatul noului selectioner Razvan Lucescu pare sa reaprinda sperantele la calificarea la Campionatul Mondial din Africa de Sud
"Romania respira altfel dupa victoria cu Lituania, scor 1-0, din preliminariile pentru Campionatul Mondial din 2010. Razvan Lucescu a inceput cu dreptul mandatul sau, datorita reusitei lui Ciprian Marica, care a avut totusi ghinion, pentru ca putea sa marcheze mai mult. In final, jocul mai bun din prima repriza s-a dovedit a fi decisiv pentru romani, iar fanii spera intr-o renastere a nationalei sub conducerea lui Lucescu", arata sursa citata de NewsIn.

Reuters noteaza ca victoria Romaniei in fata Lituaniei s-a datorat mai ales prestatiei foarte bune a lui Ciprian Marica: "Romania a invins Lituania cu 1-0 si in tabara romanilor au reinviat micile sperante pe care le mai aveau pentru calificare. Marica a fost cel care a adus victoria pentru oaspeti, care sunt tot pe locul 5, dar au 7 puncte, cu doar doua mai putin decat Lituania
".

De asemenea, AFP a scris ca desi a invins Lituania, nationala Romaniei nu prea mai are sanse de calificare la turneul final: "Romania, gratie golului lui Ciprian Marica, s-a impus in Lituania in calificarile pentru Campionatul Mondial si si-a luat revansa dupa corectia pe care balticii i-au aplicat-o in in jocul tur, atunci cand au castigat cu 3-0. Noul selectioner Razvan Lucescu i-a instruit bine pe jucatorii sai, iar romanii au fost foarte determinati si au controlat jocul inca de la inceput. Totusi, ei raman pe locul 5, la egalitate cu Austria, si mai au doar sanse infime sa mearga la turneul final din Africa de Sud".

Echipa nationala a Romaniei s-a impus, sambata, scor 1-0, in deplasare, in fata Lituaniei, in preliminariile Campionatului Mondial din 2010, la meciul de debut al selectionerului Razvan Lucescu, singurul gol fiind marcat de Ciprian Marica.

In urma acestui rezultat, Romania a acumulat 7 puncte dupa 6 meciuri disputate in cadrul Grupei a 7-a a preliminariilor CM 2010, dupa ce a mai invins Feroe si a remizat cu Franta. Tot sambata s-a mai disputat partida Serbia-Austria, scor 1-0. Clasament: 1. Serbia 15p (6 meciuri), 2. Franta 10p (5m), 3. Lituania 9p (6m), 4. Austria 7p (6m), 5. Romania 7p (6m), 6. Feroe 1p (4m).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.