Sport 7 Iunie 2009 10:11
Presedintele Rusiei, Dmitri Medvedev, a felicitat-o, sambata, pe tenismena Svetlana Kuznetova, dupa ce aceasta a reusit sa castige turneul de Mare Slem Roland Garros, informeaza serviciul de presa de la Kremlin, citat de NewsIn
"In acest meci ti-ai demonstrat talentul indiscutabil, in ciuda dificultatilor pe care le-ai intampinat si ai demonstrat ca ai o vointa foarte puternica. Calitatea jocului tau ti-a permis sa ajungi in finala si sa castigi, dar ai si demosntrat suprematia scolii ruse de tenis", se arata in mesajul trimis de presedinte.

Rusoaica Svetlana Kuznetova a castigat sambata trofeul turneului Roland Garros, dupa ce s-a impus in finala in fata compatrioatei sale, Dinara Safina, cu scorul de 6-4, 6-2. Dinara Safina, prima favorita a turneului, se afla la cea de-a doua finala pierduta consecutiv la Roland Garros, dupa ce la editia trecuta a fost invinsa in ultimul act de Ana Ivanovic. De partea cealalta, Kuznetova (cap de serie numarul 7) si-a luat revansa in fata compatrioatei sale, dupa ce anul trecut a fost eliminata de aceasta in semifinale.

Kuznetova (23 de ani) si-a trecut in palmares in urma acestei victorii cel de-al doilea titlu de Grand Slam din cariera, dupa US Open 2004. Ea a mai pierdut doua finale de turneu de Mare Slem, la Roland Garros, in 2006, si la US Open, in 2007, de fiecare data in fata belgiencei Justine Henin.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.