Sport 5 Iunie 2009 00:50
Presedintele FRF are ceva rezerve la prima selectie a lui Lucescu jr., anticipeaza ca vom ajunge iar la trei reprezentante in cupele europene, iar despre suspectul Prunea spune ca si-a luat un concediu prelungit.
Cu numai cateva zile inaintea partidei cu Lituania, presedintele FRF, Mircea Sandu, a vorbit pentru Cotidianul despre noul drum pe care se inscrie echipa nationala, dar a atins si subiectele legate de campionatul intern, de cupele europene - unde, in opinia sa, avem prea multe reprezentante fata de cat putem de fapt! - sau de amestecul DNA in problemele fotbalului.

Domnule presedinte, ce asteptati de la tricolori in Lituania, la primul meci sub comanda lui Razvan Lucescu?


Cred ca la nivel de lot meciul apare ca fiind echilibrat, sa nu uitam ca Lituania a pierdut greu in Franta si ca, spre deosebire de noi, inca pastreaza sanse de calificare.

Mici, dar pastreaza. De asemenea, sa nu uitam ca la Cluj ne-au batut de o maniera clara, 3-0, intr-un meci in care noi nu stiu daca am avut doua ocazii de gol! Acum, bineinteles ca ma gandesc la o victorie, dar poate n-ar fi rau nici un egal. Trei puncte ar fi insa de aur, pentru ca echipa nationala se gaseste in situatia in care are nevoie de rezultate pentru a ramane in urna a doua valorica la viitoarele preliminarii.

Ce a adus nou Razvan?

In afara nou-venitilor la lot, sper sa fi adus dorinta de performanta, entuziasm, un climat profesionist. Va aduce, cu siguranta, un nou val de jucatori tineri, va incepe, usor, usor, reconstructia. Deja a aparut Sapunaru in locul lui Contra, e probabil doar prima schimbare in aceasta directie.

Aveti senzatia ca exista mai multa deschidere, o atmosfera mai umana cu noul selectioner?

Pai, in ce priveste deschiderea cred ca voi, presa, ati simtit cel mai bine daca este vreo schimbare.

Bine, hai sa formulez altfel: cum simtiti colaborarea personala, dialogul, cu noul selectioner in comparatie cu cel vechi?


Nu, hai sa nu facem comparatii cu ce era pe vremea lui Piturca. Piti si-a facut bine treaba la nationala si asta este tot ce conteaza. In ce priveste relatia mea directa cu Razvan, n-am discutat decat de vreo doua ori pana acum. O vom face cu siguranta mult mai des atunci cand va incepe efectiv munca la federatie. Deocamdata, repet, am vorbit de doua ori. A, si uite, luni, la reunirea lotului, am mers impreuna si l-am prezentat membrilor Comitetului Executiv al FRF.

Are si el o clauza de reziliere de genul celei care v-a creat atatea probleme cu Piturca? Sau poate federatia a dorit sa insereze o clauza favorabila ei?

Nu, nici una, nici alta. Nu exista nici un fel de clauze, s-a mers pe varianta unei despartiri amiabile, asta daca va fi cazul. Si legat de vechea clauza, noi am avut toata bunavointa fata de Piturca, alegand sa nu mergem in instanta. I-am platit ce a cerut si gata.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.