Sport 4 Iunie 2009 02:23
Tenismena Sorana Carstea a declarat, miercuri, agentiei NewsIn, ca alta ar fi fost soarta partidei cu Samantha Stosur, din sferturile de finala de la Roland Garros, daca s-ar fi concentrat mai bine in setul secund si sustine ca acesta este doar inceputul ascensiunii sale in tenisul mondial.
"Din pacate, nu am mai repetat in acest meci evolutiile mele bune de pana acum. In setul doi am avut mai multe sanse si l-as fi putut castiga, dar le-am ratat mult prea usor. Australianca a avut un joc incomod si m-a surprins un pic in primul set, in care nu am apucat sa reactionez, dar imi pare rau ca in setul doi nu am profitat de sanse. Asta este, am multe de invatat din aceasta infrangere si din tot acest turneu", a spus Sorana Carstea, citata de NewsIn.

Jucatoarea in varsta de 19 ani sustine ca nu s-a gandit ca ar putea ajunge pana in sferturile de finala si poate asta a ajutat-o in realizarea acestei performante. "Nu m-am gandit in niciun fel la rezultate, am luat fiecare meci in parte si asta m-a ajutat. Nici nu ma uitam pe tabloul principal sa vad pe cine voi intalni, daca voi castiga. Oricum, sunt bucuroasa ca tenisul romanesc a primit mai multa atentie in aceasta perioada".

Romanca spune ca performanta realizata la Roland Garros nu va ramane singulara si asteapta rezultate mult mai importante in viitor. "Am obtinut pana la urma un rezultat bun, tinand cont ca nu a mai ajuns nimeni din Romania in sferturi in ultimii 12 ani. Dar, eu sunt constienta de resursele mele si acesta este doar inceputul, pot avea rezultate mult mai mari. Acum voi lua o pauza de o saptamana, dupa care voi participa la un turneu in Olanda, iar apoi urmeaza Wimbledon, unde imi doresc sa realizez o noua figura frumoasa", a conchis aceasta.
Sorana Carstea a fost invinsa, miercuri, de australianca Samantha Stosur, scor 1-6, 3-6, in sferturile de finala ale turneului de Grand Slam Roland Garros. Romanca realizase cea mai buna performanta din cariera sa prin calificarea in aceasta faza a competitiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.