Sport 4 Iunie 2009 19:03
Atacantul lui Dinamo, Marius Niculae, a fost suspendat pentru doua etape de Comisia de Disciplina a FRF, ca urmare a gestului comis la meciul cu Unirea Urziceni, cand le-a aratat degetul mijlociu spectatorilor
Pe langa suspendare, golgheterul gruparii din Stefan cel Mare a primit si o amenda in valoare de 7.000 de lei, informeaza NewsIn.
Comisia trebuia sa judece initial cazul saptamana trecuta, insa l-a amanat pentru o zi, pentru ca fotbalistul nu ar fi apucat sa isi pregateasca apararea. Si la al doilea termen s-a luat aceeasi decizie, dintr-un motiv similar. Astfel, atacantul a putut evolua in partida cu FC Brasov, din etapa a 33-a a Ligii I. Marius Niculae le-a aratat degetul mijlociu spectatorilor la meciul cu Unirea Urziceni, din etapa a 32-a, in momentul in care a fost inlocuit. Conform Regulamentului Disciplinar al FRF, in articolul 51 se prevede faptul ca "orice persoana care provoaca publicul prin gesturi, cuvinte sau alte mijloace inainte, in timpul sau dupa terminarea unui meci va fi suspendata de la 1 la 6 jocuri, daca este jucator sau antrenor, si de la o luna la 3 luni, daca este oficial".

Un alt jucator dinamovist, Bruno Simao, eliminat in partida cu Unirea, al carui caz a fost amanat, a primit tot doua etape de suspendare si o amenda in valoare de 5.000 de lei.

In alta ordine de idei, Comisia de Disciplina i-a mai suspendat pe Cristian Pojar (antrenor secund, Unirea Urziceni), o etapa si 300 de lei amenda, Daniel Balasa (FC Arges), o etapa si 700 de lei, Ioan Hora (Gloria Bistrita), doua etape si 3.000 de lei, si Ionut Rada (CS Otopeni), doua etape si 3.000 de lei.

Comisia de Disciplina a mai luat act si de retragerea echipei AFC Luceafarul Lotus Baile Felix din campionatul Ligii a II-a cu doua etape inainte de final.

Clubul Universitatea Cluj a fost sanctionat cu neprogramarea in campionat pana la achitarea obligatiilor financiare catre arbitrii care au oficiat la jocurile de pe teren propriu.

Comisia a mai ratificat hotararea clubului SC Sporting Club Vaslui de a-l sanctiona pecuniar pe jucatorul Gabriel Canu cu 10 % din valoarea contractului pe anul competitional 2008-2009, din cauze disciplinare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.