Sport 4 Iunie 2009 17:46
Tenismena romana Sorana Carstea a fost invinsa, miercuri, de australianca Samantha Stosur, scor 1-6, 3-6, in cadrul sferturilor de finala ale turneului de Mare slem de la Roland Garros, informeaza NewsIn
In primul set, Samantha Stosur si-a castigat serviciul in timp ce Sorana Carstea nu a reusit sa adjudece decat un singur game, la 3-0, iar australianca s-a impus cu 6-1.

In setul doi, Carstea a reusit sa ia primul game, dupa care a avut 40-0, dar Stosur a revenit si a egalat, 1-1. Australianca a reusit un nou game dupa ce Sorana Carstea a avut de mai multe ori avantaj, scor 2-1. La 4-1, Sorana Carstea si-a mai adjudecat un game, scor 4-2, si apoi si-a castigat propriul seviciu apropiindu-se la 4-3.

Totusi, romanca nu a profitat si nu a reusit sa ii castige serviciul australiencei, scor 3-5, iar pe propriul serviciu a cedat. Stosur s-a impus calificandu-se in semifinala unde o va intalni pe invingatoarea meciului dintre Kuznetova si S. Williams.

Partida a durat o ora si 25 de minute, iar pentru performanta sa Sorana Carstea a incasat un cec in valoare de 132.500 de euro. Sorana, care se afla la doar a doua participare la Roland Garros, a mai trecut pana acum de Carly Gullickson (SUA), Alize Cornet (Franta), favorita numarul 21, Caroline Wozniacki (Danemarca), cap de serie numarul 10, si de Jelena Jankovic (Serbia), cap de serie numarul 5.

Carstea este prima jucatoarea din Romania in ultimii 12 ani care atinge sferturile de finala ale unui turneu de Grand Slam, ultima fiind Irina Sparlea, care a ajuns pana in semifinale la US Open, in 1997.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.