Sport 4 Iunie 2009 17:17
Curtea de Apel Pitesti a admis, miercuri, recursul procurorilor DNA la cererea de eliberare sub control judiciar a finantatorului FC Arges, Cornel Penescu, astfel incat acesta ramane in arest
Potrivit judecatoarei Paula Cotovanu, purtator de cuvint la Curtea de Apel Pitesti, s-a admis recursul DNA, a fost casata incheierea si rejudecand pe fond cererea a fost respinsa ca neintemeiata, informeaza NewsIn.

Tribunalul Arges a admis, luni, 1 iunie, cererea de eliberare provizorie sub control judiciar depusa de finantatorul FC Arges, Cornel Penescu, dupa ce Curtea de Apel Pitesti a decis, vineri, 29 mai, ca acesta sa ramana in arest, dar sa i se restituie cautiunea de 200.000 de lei.
Decizia magistratilor Tribunalului a fost atacata cu recurs, care s-a judecat miercuri la Curtea de Apel Pitesti.

Finantatorul FC Arges, Cornel Penescu, a fost dus luni, 1 iunie, la DNA Pitesti, unde i s-au adus la cunostinta noile acuzatii referitoare la constituirea unui grup infractional organizat. Inainte de a intra in sediul DNA, Penescu a spus ca nu este nimic adevarat si ca nu avea cum sa dea mita pentru favorizarea echipei din moment ce FC Arges se afla pe locul 10 in clasament.

Vineri, 29 mai, in sala de judecata, procurorul DIICOT a spus ca Penescu nu poate fi pus in libertate, deoarece este acuzat si de constituirea unui grup infractional organizat: "Nu poate fi pus in libertate deoarece Cornel Penescu este incadrat la art.7 din Legea 39/2003, care spune ca initierea unui grup infractional organizat sau sprijinirea sub orice forma a unui grup este o infractiune foarte grava si se pedepseste cu inchisoarea de la 5 la 20 de ani".

Patronul FC Arges, Cornel Penescu, a fost arestat preventiv in data 14 aprilie, in aceeasi zi cand au fost arestati si fostul presedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor din cadrul FRF, Gheorghe Constantin, pentru doua infractiuni de luare de mita, Liviu Ilie Facaleata, persoana din anturajul finatatorului FC Arges, in sarcina caruia s-a retinut o infractiune de dare de mita si o infractiune de complicitate la dare de mita in forma continuata, si Cristian Dan Libertatu, fost director al Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Arges, acuzat de o infractiune de luare de mita.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.