Sport 3 Iunie 2009 00:08
Atacantul Ionel Danciulescu a declarat, marti, ca atmosfera la echipa nationala este foarte buna, Razvan Lucescu este un antrenor care merita tot respectul, iar jucatorii vor incerca sa ii demonstreze ca merita sa fie selectionati prin atitudinea de pe teren.
"Atmosfera e foarte buna la echipa nationala, iar Razvan Lucescu este un antrenor model. Razvan este antrenorul nostru si trebuie respectat, iar cel mai bun mod de a-i arata acest lucru este prin comportamentul de pe teren. Vom avea un meci important cu Lituania si trebuie sa invingem pentru a demonstra ca pe viitor se poate forma o nationala puternica", a spus Danciulescu, care este de parere ca pentru moment nu se poate vorbi de o nationala reconstruita, aceasta urmand sa apara abia la startul preliminariilor pentru EURO 2012.

Jucatorul lui Dinamo, care a fost chemat la nationala dupa o pauza de aproape 5 ani, a afirmat ca se mai gandea la o convocare pentru ca in cazul lui "speranta moare ultima". "Sunt bucuros ca am revenit si imi doresc sa evoluez cat mai bine, dar asta daca voi intra pe teren. E cam ultima bucurie a mea din ultima perioada. Nu este un moment fericit pentru mine, trebuie sa ma detasez de problemele de la club si cu siguranta o voi face. Voi fi un alt jucator la nationala", a mentionat Danciulescu, care a adaugat ca nu trebuie sa demonstreze nimanui ca este un jucator bun, in replica la afirmatiile fostului selectioner, Victor Piturca, care spunea ca atacantul este bun doar pentru nivelul Ligii I.
Atacantul formatiei CFR Cluj, Bogdan Mara, convocat si el dupa o pauza de peste 8 ani, a precizat ca este foarte bucuros ca va imbraca tricoul nationalei si pentru asta trebuie sa ii multumeasca doar noului selectioner: "Toti cei convocati au venit cu un suflu nou si cu o mare dorinta de a imbraca echipamentul selectionatei. Eu tot speram ca voi fi chemat si a fost un vis de al meu, care acum s-a implinit. Atmosfera e buna, iar o victorie cu Lituania ar fi extraodinara".

Chiar daca sansele de calificare la Campionatul Mondial din 2010 sunt aprope nule, Mara sustine ca jucatorii vor intra pe teren la tote meciurile doar cu gandul la victorie si vor incerca foarte mult sa ajunga cat mai sus in clasamentul grupei. Un factor important va fi si grupul care se ve crea la nationala, el fiind convins ca Razvan Lucescu va fi capabil sa stranga jucatorii in jurul sau: "R azvan e un antrenor valoros si a demonstrat asta la echipele pe unde a fost. Avem un respct foarte mare pentru el si trebuie sa ii demonstram pe teren ca a facut bine cand a avut incredere in noi. Trebuie sa ne intelegm cat mai bine cu el si sa avem rezultate. A demonstrat sa poate strange jucatorii in jurul lui peste tot unde a fost si sunt convins ca poate face un grup unit la nationala".

Bogdan Mara sustine ca acum nu se poate vorbi de o reconstructie la echipa nationala doar pentru ca au fost chemati mai multi jucatori care in ultimul timp nu se aflau in circuitul primei reprezentative. "Reconstructia nu poate incepe peste noapte. Nu poti sa aduci 10 jucatori si e gata tot. Razvan Lucescu stie acum ce are nevoie, important e ca jucatorii chemati sa fie in forma la ora meciurilor. Exista jucatori foarte buni, care trec prin momente mai slabe si nu pot da randament la nationala. Acum depinde de noi sa demiosntrm ca alegerea lui a fost buna. In timp se va face si reconstrctia si se va aduce la un grup bun", a mai spus fotbalistul, care a vorbit si despre interesul publicului pentru jocurile tricolorilor: " Speram sa putem aduce si publicul inapoi la stadion. Cred ca spectatorii vor sa vada din nou o echipa nationala care sa dea totul pe teren si sa lupte, iar ei sunt dornici sa vada rezultate bune".

Lotul echipei nationale, sub conducerea noului selectioner Razvan Lucescu, se afla la Centrul Sportiv de la Mogosoaia unde se pregatesc pentru meciul cu Lituania din preliminariile pentru CM din 2010, partida ce se va disputa la data de 6 iunie, in deplasare, la Marijampole.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.