Sport 3 Iunie 2009 16:32
Ministerul Tineretului si Sportului impreuna cu Federatia Romana de Baschet au lansat, marti, intr-o conferinta de presa, proiectul national "Sport pana la miezul noptii", in care copiii si tinerii vor putea participa la diverse ateliere de baschet, atletism, dar si desen pe tema sportului.
Startul progamului va fi dat miercuri, 3 iunie, pe stadionul Tineretului din Bucuresti, aceasta prima etapa urmand sa se incheie sambata, 6 iunie. In cele patru zile alaturi de copii si tineri la arena vor fi prezenti si sportivi de preformanta si antrenori.

Ministrul Tineretului si Sportului, Monica Iacob-Ridzi, a vorbit despre ceea ce isi propune proiectul: "Este important ca, inca de mici, copiii sa faca primii pasi in sportul de performanta. Mi-ar placea sa vad cat mai multe federatii interesate, nu doar de asigurarea conditiilor de pregatire pentru sportivii de performanta, ci dispuse sa investeasca in viitor, prin gesturi simple, dar solide si eficace. Fara o atitudine pro-activa in depistarea si selectarea copiilor cu aptitudini pentru sport, succesele noastre in competitii la nivel inalt vor fi tot mai putine". Presedintele Federatiei Romane de Baschet, Carmen Tocala, a spus la randul ei: "Nu exista limita de varsta pentru performanta, nu exista decat limita pe care iti propui sa o depasesti".

"Sport pana la miezul noptii"
este un proiect unic in Romania, care isi propune sa educe si sa informeze publicul cu privire la beneficiile practicarii sportului.

In 2009 au fost montate panouri de baschet in mai multe municipii din Romania, iar in urma acestei initiative, la Ministerul Tineretului si Sportului s-au primit peste 1.800 de solicitari din toata tara. De altfel, de curand, a fost demarat un program in cadrul caruia gradinitele sa fie dotate cu mini-cosuri de baschet.

Proiectul "Sport pana la miezul noptii" continua in Bucuresti si alte 10 ari orase din tara: Galati, Timisoara, Cluj, Targoviste, Bacau, Iasi, Oradea, Medias, Brasov, Constanta. Programul se va incheia la sfarsitul anului 2009.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.