Sport 2 Iunie 2009 02:29
Patronul Unirii Urziceni, Dumitru Bucsaru, a facut inchisoare inainte de 1989 pentru ca a inselat statul. Patronul Unirii Urziceni e cu siguranta cel mai discret finantator din fotbalul romanesc. Zgarcit in aparitiile publice, Dumitru Bucsaru ascunde totusi un trecut interesant.
Omul de afaceri lucra inainte de 1989 la un atelier de constructii metalice din Urziceni. Facea echipa cu tatal sau si, intrucat nu castiga cat si-ar fi dorit, efectua lucrari la diversi particulari pe spatele Cooperativei Mestesugaresti din oras, insusindu-si banii.

Obiceiul sau a ajuns la urechile autoritatilor si Bucsarii au incaput pe mana Militiei Economice, care a dispus arestarea lor. Revolutia i-a scos de la inchisoare dupa cateva luni petrecute in spatele gratiilor. Dumitru Bucsaru s-a intors la Urziceni, unde a cumparat CAP-ul local si a demarat o serie de afaceri in morarit si panificatie. Abia prin 1992, Bucsaru s-a apucat de constructii, domeniul care avea sa ii aduca o avere de peste 100 de milioane de euro.

Asupra dobandirii acesteia planeaza suspiciuni, deoarece omul de afaceri a fost implicat in afaceri cu statul, banuit fiind ca a beneficiat de protectia si ajutorul presedintelui Traian Basescu, intr-o increngatura in care apare si numele lui Dorin Cocos, sotul Elenei Udrea.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.