Sport 2 Iunie 2009 23:02
Cei 14 jucatori ai formatiei Unirea Urziceni ce au castigat cu 2-1 partida de fotbal disputata duminica contra FC Timisoara valoreaza 9,4 milioane de euro, potrivit site-ului transfermarkt.co.uk. In urma meciului castigat in fata timisorenilor, echipa din Urziceni ar putea deveni pentru prima oara in istorie campioana de fotbal a Romaniei.
Marius Bilasco – cel mai valoros jucator din lot

Cel mai valorosi jucatori din lotul Unirii Urziceni sunt atacantul Marius Bilasco – 1,25 mil. euro si fundasii Ersin Mehmedovic – 0,9 mil. euro si George Galamaz – 0, 85 mil. de euro, potrivit aceleiasi surse. Comparativ, jucatorii romani cu cea mai ridicata valoare de piata sunt Adrian Mutu (Fiorentina – Italia) – 25 mil. euro si Cristian Chivu (Internazionale Milano – Italia) – 23 mil. euro.

Unirea Urziceni valoreaza 14 milioane de euro, de peste doua ori mai putin decat Steaua, cea mai valoroasa echipa de club din Romania. Pe primele locuri in clasamentul celor mai valoroase cluburi romanesti de fotbal se afla Steaua Bucuresti - 32 mil. euro, CFR Cluj – 31,4 mil. euro, Dinamo – 30,3 mil. euro, FC Timisoara – 28,2 mil. euro si Rapid Bucuresti – 22,9 mil. euro.

Mai multe detalii despre cat valoreaza jucatorii din lotul Unirii Urziceni, gasiti aici.


UEFA premiaza cu 4,2 mil. euro participarea in grupele Champions League


In cazul in care va castiga campionatul romanesc de fotbal, Unirea Urziceni va incasa aproximativ 3 milioane de euro din drepturile de televizare aferente sezonului 2008/2009, detinute de consortiul format din Antena 1 si RCS&RDS, potrivit unei surse din fotbalul romanesc care a dorit sa ramana anonima.

La aceasta suma se vor adauga cele 4,2 milioane de euro din participarea in grupele UEFA Champions League, cea mai prestigioasa competitie fotbalistica intercluburi din Europa, precum si incasarile rezultate din vanzarea de bilete pentru meciurile pe care Unirea le va juca in calitate de gazda.

Mai multe informatii despre participarea in grupele Champions League, gasiti aici.


Jucatorii Unirii din meciul cu Timisoara valoreaza cat salariul lui Ibrahimovic


Formatia italiana Internazionale Milano i-ar putea cumpara ce cei 14 jucatori ai Unirii ce au castigat meciul cu FC Timisoara doar cu salariul anual pe care il platesc atacantului suedez Slatan Ibrahimovic, circa 9 mil. euro. Internazionale este unul dintre colosii fotbalului european si una dintre echipele pe care ar putea sa o intalneasca Unirea Urziceni in grupule UEFA Champions League.

Potrivit Football Money League, un studiu realizat de compania de consultanta Deloitte la inceputul acestui an, cel mai bogat club de fotbal din lume este Real Madrid, cu venituri de circa 366 mil. euro in 2007, urmat de Manchester United – 325 mil. euro si FC Barcelona – 309 mil. euro. Internazionale se afla abia pe locul al saselea, cu venituri de circa 173 de mil. euro in 2007.

Mai multe detalii despre cele mai bogate cluburi de fotbal, gasiti aici.


Performanta interna pe axa Bucsaru – Stoica - Petrescu


Surpriza campionatului - echipa din Urziceni (judetul Ialomita) - a promovat in prima divizie a campionatului romanesc de fotbal in 2006 si de atunci performeaza de la an la an. Clubul din Urziceni evolueaza pe o arena moderna, cu o capacitate de 7.000 de locuri, situata intr-o localitate cu o populatie mai mica de 20.000 de oameni.

Unirea se bucura de sustinerea financiara a lui Dumitru Bucsaru, unul din cei mai discreti patroni din fotbalul local, aparitiile sale in presa fiind extrem de rare. Averea lui Dumitru Bucsaru era estimata anul trecut la 150 de milioane de euro, potrivit topului primilor 500 de miliardari din Romania realizat de cotidianul Adevarul. Principalele afaceri ale lui Buscaru sunt in constructii si in imobiliare, doua dintre sectoarele din economie care au avut de suferit cel mai mult de pe urma crizei financiare globale. Printre investitiile importante controlate de Dumitru Bucsaru se afla Green City Contruct, companie care dezvolta mai multe locuinte intr-o comuna aflata in sudul Capitalei.

Mai multe informataii despre patronul Unirii Urziceni, gasiti aici.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.