Sport 2 Iunie 2009 18:45
Antrenorul Unirii Urziceni, Dan Petrescu, a declarat astazi ca nu a crezut in sansele echipei sale la titlu inainte de anuntul referitor la delegarea de arbitri straini la meciurile importante din ultimele etape si considera ca s-ar produce o minune daca ialomitenii vor deveni campionii Romaniei.
"Eu nici acum nu cred ca suntem campioni, pana cand nu vom fi si matematic. Am avut un licar de speranta ca avem sanse in momentul in care am auzit ca vom avea arbitri straini la ultimele meciuri. Le-am si spus jucatorilor cu cinci etape inainte de final ca totul e facut pentru noi. Daca intr-adevar vom lua titlul, va fi un miracol chiar si pentru mine. Chiar nu ma asteptam", a spus Petrescu, la GSP TV, adaugand ca "jucatorii au inteles ca nu poti face performanta fara sacrificiu".

Fostul international roman sustine ca imediat dupa finalul meciului cu FC Timisoara a izbucnit de bucurie crezand ca Unirea a castigat si matematic titlu, insa si-a revenit apoi dupa o discutie cu unul dintre oficialii clubului. "Cand a fluierat arbitrul finalul meciului si am auzit ca Dinamo a luat bataie, am zis ca am luat campionatul. Dar, pe teren, cand eram extrem de fericit, am aflat ca mai conteaza si decizia TAS, si mi s-a taiat un pic elanul. Mi-a fost imposibil sa-i opresc pe baieti. Au sarbatorit victoria cu Timisoara si faptul ca sunt in Liga Campionilor", a afirmat acesta.

Dan Petrescu a precizat ca nu se pune problema ca elevii sai sa trateze superficial partida cu Steaua, din ultima etapa. "E bine ca mai avem 10 zile pentru a pregati jocul cu Steaua. Indiferent de decizia TAS in cazul Timisoarei, noi trebuie sa tratam meciul 100% pentru victorie. Va trebui sa castigam pentru a lua titlu sau pentru ca vom fi deja campioni si va trebui sa ne respectam. Oriunde as antrena, echipa mea va juca numai la victorie".

Unirea Urziceni va castiga titlul de campioana a Romaniei si matematic, pentru prima oara in istorie, in cazul in care FC Timisoara nu isi va primi inapoi cele 6 puncte de la TAS.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.