Sport 2 Iunie 2009 12:49
Federatia Internationala de Fotbal (FIFA) a aprobat ca la meciurile din viitorul sezon al Ligii Europa, fosta Cupa UEFA, brigazile sa fie compuse din cinci arbitri, informeaza Reuters.
Forul intentioneaza ca doi arbitri sa monitorizeze zona careurilor pentru a ajuta arbitrul de centru in luarea deciziilor mai dificile, fiind una dintre alternativele la proba video.

IFAB, asociatia formata din cele patru federatii nationale britanice si reprezentantii FIFA, a anuntat ca sustin experimentul.

"Am discutat cu Michel Platini si am decis ca cel mai bine ar fi sa introducem cinci arbitri in Liga Europa", a spus Blatter, cu ocazia congresului din Bahamas, citeaza NewsIn.

Presedintele UEFA vrea ca sistemul cu cinci arbitri sa fie folosit si la EURO 2012, dupa ce acesta a fost introdus la turnee de tineret.

In cadrul congresului FIFA, care a avut loc in localitatea Nassau, s-au anuntat si cele 12 orase gazda ale meciurilor de la Campionatul Mondial din 2014, competitie care va avea loc in Brazilia: Belo Horizonte, Brasilia, Cuiaba, Curitiba, Fortaleza, Manaus, Natal, Porto Alegre, Recife, Rio de Janeiro, Salvador si Sao Paulo.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.