Sport 31 Mai 2009 16:28
Mijlocasul portughez al lui Internazionale Milano, Luis Figo, a afirmat, sambata, ca partida cu Atalanta, din etapa a 38-a din Serie A, va fi ultima din cariera sa de jucator profesionist, acesta urmand sa se retraga din activitate la finalul acestui sezon, informeaza site-ul oficial al lui Inter.
"Duminica, 31 mai, va fi ultima mea duminica ca fotbalist profesionist. Pe aceasta cale, as dori sa le multumesc suporterilor nerazzurri pentru afectiunea pe care mi-au aratat-o inca din prima mea zi la Milano. Imi face placere ca ultimul meu joc va fi pe San Siro, unde vom celebra castigarea celui de-al patrulea titlu consecutiv. Victoria si performanta au fost singurele obiective ale carierei mele. Stiu ca pentru a castiga exista o singura cale, aceea de a munci si a face sacrificii. Fotbalul mi-a oferit multe bucurii si satisfactii, dar mai presus de toate mi-a dat sansa sa intalnesc oameni minunati care imi vor ramane prieteni toata viata", a spus fostul international portughez intr-un comunicat postat pe site-ul lui Inter.

Figo, care in luna noiembrie va implini 37 de ani, declara recent ca si-ar dori sa-si prelungeasca intelegerea cu formatia milaneza. Acesta evolueaza pentru Inter din 2005, iar in cele patru sezoane petrecute in tricolul echipei nerazzure a castigat 4 titluri in Serie A. Contractul lui Figo cu formatia la care activeaza si Cristian Chivu expira luna viitoare, arata NewsIn.

Mijlocaul lusitan a debutat in fotbalul profesionist la Sportin Lisabona, unde a petrecut sase sezoane, intre 1989 si 1995, an in care a fost cumparat de FC Barcelona. In 2000, Figo a fost transferat de Real Madrid pentru aproximativ 50 de milioane de euro, suma record la acea vreme. La gruparea din capitala Spaniei, fostul international portughez a petrecut alte cinci sezoane.

De-a lungul carierei sale, Figo (127 de jocuri si 32 de goluri in echipa nationala) si-a trecut in palmares trofee precum Liga Campionilor, Supercupa Europei, titlul in Primera Division si Serie A, dar si medalia de argint la EURO 2004. In anul 2000, mijlocasul portughez a fost ales "Balonul de Aur" al Europei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.