Sport 29 Mai 2009 15:14
Atacantul argentinian al formatiei FC Barcelona, Lionel Messi, a fost elogiat in presa din tara sa natala, care il considera cel mai bun jucator din Europa si l-a numit "regele Romei", dupa golul marcat in capitala Italiei din finala Ligii Campionilor, contra lui Manchester United.
"Regele mag este Lionel Messi. Este clar. Argentinianul a indeplinit dorintele multora. La inceputul sezonului Messi ne promitea tripla, iar miercuri seara cercul s-a inchis. Liga Campionilor, titlul de campion in Spania si Cupa Regelui Spaniei. Trei coroane pentru Majestatea sa, Messi. Tripla istorica a Barcelonei l-a avut pe el in prim-plan ca simbol, ca numar 10, ca marcator. La 22 de ani neimpliniti, el este cel mai bun jucator argentinian din lume si, poate dupa acest duel castigat cu portughezul Cristiano Ronaldo, de la data de 27 mai a devenit cel mai bun din lume", a scris cotidianul Clarin.

Ziarul sportiv Ole a titrat pe prima pagina: "Messi este regele Romei", apoi a notat: "Messi a stralucit intr-o finala de lux, in care FC Barcelona a dominat clar si foarte lejer pe Manchester United, asta si datorita minunatului joc de pase". Cotidianul a scos in evidenta si faptul ca argentinianul a marcat al 9-lea sau gol in finala competitiei si a devenit astfel golgheterul Ligii Campionilor.

Cotidianul generalist La Nacion a ales o poza cu Messi in timp ce acesta ridica trofeul deasupra capului si a scris ca "micutul argentinian a intrat in istoria fotbalului". Ziarul a notat si o declaratie a brazilianului Pele, cel care a spus despre Messi ca FIFA ar trebui sa ii acorde titlul de cel mai bun jucator in acest an.

Campioana din Primera Division si castigatoarea Cupei Spaniei, FC Barcelona, a cucerit pentru a treia oara in istorie trofeul Ligii Campionilor, dupa ce miercuri a invins cu scorul de 2-0 detinatoarea trofeului, Manchester United, in finala competitiei ce a avut loc pe Stadio Olimpico din Roma. Golurile au fost marcate de camerunezul Samuel Eto'o si de argentinianul Lionel Messi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.