Multipla campioana olimpica, mondiala si europeana a obtinut nota 9,29 la concursul organizat, ieri, la federatia de specialitate, in vreme ce Monica Iagar a primit nota 8
Fosta stea a atletismului autohton, Gabriela Szabo, multipla campioana olimpica, mondiala si europeana, a castigat, ieri dimineata, concursul pentru ocuparea postului de secretar federal in cadrul Federatiei Romane de Atletism, obtinand nota 9,29, in vreme ce contracandidata sa, Monica Iagar, o specialista a probei de saritura in inaltime, a primit nota 8.00. Conform datelor oferite de FRA, Comisia de examinare pentru ocuparea postului respectiv a fost formata din secretarul general al FRA, Traian Badea (presedinte), trezorierul Marian Leon, antrenorul Dan Serafim, precum si din expertul in limbi straine al ANS, Alexandru Calciu, si Viorel Balan. Membrii comisiei au stabilit ca examinarea sa se efectueze sub forma de interviu, media minima de promovare a concursului fiind fixata la nota 7. Cele doua candidate au avut aceleasi subiecte si au beneficiat de acelasi timp de gandire cate 20 minute. Conform procedurilor, inaintea concursului, s-a tras la sorti ordinea de intrare in examen, Monica Iagar fiind prima examinata, iar Gabi Szabo a doua. In final, saritoarea in inaltime a declarat: "Nu postul de secretar federal este in viziunea mea principal, doar am vrut sa demonstrez ca mari campioane, ca mine si ca Gabriela, nu au nevoie de favoruri pentru a obtine un post. A fost simplu, am citit, ne-am prezentat, s-au dat note. Dupa Mondialele de la Helsinki ma voi retrage si voi vedea dupa aceea ce voi face." Imediat, Monica Iagar a izbucnit in lacrimi, dar a precizat ca plange pentru ca se va retrage din activitate, nu din alte motive. "Daca as fi castigat azi concursul, as fi renuntat in favoarea Gabrielei Szabo, pentru ca eu mai am si alte oferte. Din punctul meu de vedere concursul a fost OK", a mai punctat Iagar. Auzind de planurile fostei sale colege din echipa tricolora, Gabi Szabo a sfatuit-o sa se mai gandeasca in privinta retragerii, dar Iagar a replicat ca, in proportie de 90%, decizia este luata. "Deja am dat drumul la dosarul pentru Academia de Politie si nu pot sa mint, sa le spun sa dam drumul la un dosar la Ministerul de Interne, sa rezolve un transfer, dupa care sa vin si sa le spun ca au muncit degeaba, ca eu m-am razgandit. Mi-am ales un drum, asta vreau sa fac si probabil ca pe langa Academia de Politie voi si antrena, sau poate nu, ramane de vazut", a mai spus Iagar, care intentioneaza sa-si organizeze un concurs de retragere, in toamna, unde sa le invite pe cele mai bune adversare ale sale.

La randul sau, noul secretar federal al FRA, Gabriela Szabo, a subliniat ca a fost foarte bine pregatita pentru concurs si subiectele i s-au parut usoare. "Am vrut sa ma respect pe mine si pe oamenii din juriu, de aceea am invatat timp de doua saptamani. Nu va fi usor in acest post, dar voi incerca sa ma descurc cat mai bine. Ma bucur ca Monica s-a prezentat la concurs, pentru ca astfel nu mai exista discutii", a spus Szabo.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.