Sport 29 Mai 2009 16:58
Directorul pentru Relatii Internationale al FRF, Florin Punea, a plecat, joi, de la DNA Pitesti, dupa o audiere care a durat aproape patru ore si jumatate, la plecare el declarand ca si-a lamurit "problemele", transmite corespondentul NewsIn.
Prunea a fost audiat pentru a doua oara in scandalul de coruptie in fotbal declansat la jumatatea lunii aprilie. "Ma bucur ca am lamurit problemele", a declarat Prunea dupa ce a iesit de la audiere.

Florin Prunea nu a precizat in ce calitate a fost audiat, cea de martor sau de invinuit, in schimb a spus ca nu a mai fost citat la DNA. " Nu am mai fost chemat, dar voi veni ori de cite ori voi fi chemat", a spus el.

La sediul DNA Pitesti au mai fost adusi si finantatorul FC Arges, Cornel Penescu, precum presedintele FC Arges, Cristian Minca. Presedintele clubului FC Arges, Cristian Minca, a mai fost audiat si joia trecuta, 21 mai.

Presedintele clubului FC Arges, Cristian Minca, a plecat, joi, de la DNA Pitesti, la aproximativ un sfert de ora dupa directorul pentru Relatii Internationale al FRF, Florin Punea, si a precizat ca nu a fost vorba despre o confruntare intre ei, informeaza NewsIn. "Am fost chemat sa raspund la niste intrebari. Nu am mai fost chemat", a precizat Cristian Minca la plecare. Intrebat de jurnalisti daca si-a clarificat situatia, Minca a spus:" E un caz complex si nu am fost confruntat cu Prunea".

Prunea a mai fost audiat joi, 14 mai, timp de noua ore. "Voi veni oricand daca vor fi solicitat. Am venit sa dau o declaratie. Am stat atat de mult pentru ca a mai fost audiat altcineva inaintea mea. M-au chemat sa dau declaratii legate de regulamentul de fotbal", a spus Prunea, care a stat in sediul DNA Pitesti aproape noua ore.

Surse judiciare au declarat, insa, pentru NewsIn, ca directorul de relatii internationale al FRF, Florin Prunea, a fost si el pus sub acuzare pentru trafic de influenta, dupa ce procurorii spun ca el ar fi primit de la Cornel Penescu 12.000 de dolari pentru a interveni pe langa membrii mai multor comisii din cadrul FRF pentru ca patronul FC Arges sa scape de anumite sanctiuni.

Joia trecuta, pe 21 mai, el nu s-a prezenat la DNA, fiind in schimb prezent avocatul lui. Avocatul, Adrian Ion a declarat ca a venit pentru a depune niste acte si a declarat presei ca directorul de relatii internationale al FRF nu vine joi la DNA, pentru ca nu a fost chemat.

"Domnul Prunea nu va veni astazi la DNA, pentru ca nu a fost chemat. Eu am venit sa depun niste acte, pe care puteam sa le depun si ieri si alaltaieri", a spus avocatul Adrian Ion, la intrarea in sediul DNA.

Avocatul a iesit de la DNA dupa mai putin de o ora. "Oricum, domnul Prunea este plecat in Serbia, la un congres UEFA. Retineti, va rog, aspectul ca este plecat nu pentru ca a fost trimis de FRF, ci pentru ca a fost invitat de catre cei de la UEFA. Momentan, am adus actele care mi s-au cerut si, daca va mai fi nevoie, voi mai reveni. In rest, nu stiu daca si cand va fi citat domnul Florin Prunea", a adaugat avocatul la iesirea din sediul DNA.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.