La Campionatul Mondial din 1994, Romania a fost eliminata in sferturi dupa loviturile de departajare de catre reprezentativa Suediei. In cazul in care tricolorii ar fi fost invingatori, ar fi intalnit in penultimul act al competitiei din Statele Unite formatia Braziliei. Meciul se va juca totusi, dar cu o intarziere de 11 ani.

In lipsa lui Gica Popescu, plecat alaturi de Hagi in Franta pentru a disputa un turneu amical de fotbal pe plaja, Mihai Negut a confirmat faptul ca pe 16 iulie, pe stadionul "Dan Paltinisanu", din Timisoara, se vor intalni in cadrul galei "Seara Campionilor" Romania 94 si Brazilia 94. Din lotului cariocas va lipsi doar Cafu, care va fi prins in acea perioada in programul de pregatire a formatiei AC Milan. Jucatorii brazilieni vor veni la Bucuresti pe 15 iulie, urmand sa ajunga la Timisoara o zi mai tarziu, cu o cursa charter, impreuna cu "generatia de aur". Se mai poarta inca discutii asupra orei la care va incepe partida. Cert este ca la ora 23.00 este programata decolarea cursei charter catre Bucuresti.

Brazilienii au comandat in vederea acestui meci un numar mare de agenti de securitate, care sa-i insoteasca in permanenta pe durata sederii in Timisoara. Pretul biletelor pentru gala de la Timisoara variaza in functie de locul ocupat pe stadion. Un tichet la peluze este cuprins intre 150.000 si 200.000 de lei, la tribuna a doua, intre 220.000 si 300.000 de lei, la tribuna intai, intre 330.000 si 400.000 de lei, la tribuna 0, intre 650.000 si 700.000 de lei, iar la tribuna oficiala, intre patru milioane si 10 milioane de lei (la loje). Biletele vor fi puse in vanzare incepand cu data de 4 iulie si vor putea fi procurate si de pe Internet.

Cheltuieli de 350.000 de dolari

Organizatorii galei "Seara Campionilor" au estimat ca suma care se va cheltui se ridica la aproximativ 350.000 de dolari, din care au fost stransi deja 200.000. Restul vor fi adunati din incasarile din bilete si din banii obtinuti in urma vanzarii la licitatie a tricourilor jucatorilor care vor evolua pe 16 iulie pe stadionul "Dan Paltinisanu". Pe langa jucatorii romani care au facut parte din lotul pentru Mondialul din 1994, vor mai fi invitati la gala si Ilie Balaci si Rodion Camataru.

Lotul Romania 94: Florin Prunea, Dan Petrescu, Daniel Prodan, Miodrag Belodedici, Ionut Lupescu, Gheorghe Popescu, Dorinel Munteanu, Iulian Chirita, Florin Raducioiu, Gheorghe Hagi, Ilie Dumitrescu, Bogdan Stelea, Tibor Selymes, Gheorghe Mihali, Basarab Panduru, Jean Vladoiu, Viorel Moldovan, Constantin Galca, Corneliu Papura, Ovidiu Stanga, Marian Ivan, Stefan Preda.

Lotul Brazilia 94: Claudio Taffarel, Jorge Campos Jorginho, Ricardo Rocha, Ronaldo de Jesus Ronaldao, Mauro Silva, Claudio Leal Branco, Jose Oliveira Bebeto, Carlos Verri Dunga, Crizam de Oliveira Zinho, Rai, Romario, Armelino Quagliato Zetti, Aldair, Cafu, Marcio Santos, Leonardo, Mazinho, Paulo Sergio, Luiz Antonio Muller, Ronaldo, Paulo Rosa Viola, Gilmar Rinaldi.