Sport 27 Mai 2009 15:28
Manchester United si FC Barcelona vor concura in aceasta seara pentru premiul de peste 110 milioane euro, acordat ca urmare a castigarii finalei UEFA Champions League 2009. Meciul aduce castiguri de pana la 310 milioane de euro pentru economia Europei, conform unui nou studiu MasterCard, sponsor oficial al UEFA Champions League.
FC Barcelona si Manchester United vor beneficia de efecte economice pozitive, cum ar fi cresterea cotei echipei, premii in bani, contracte de sponsorizare, drepturi de televizare, cresterea vanzarilor la bilete. In cazul in care se claseaza pe locul al doilea, una dintre aceste echipe va castiga cel putin 65 milioane de euro.

Profesorul Chadwick a constatat ca finala din 2009 va genera un profit economic superior celui de anul trecut – 310 milioane de euro, comparativ cu 267 de milioane de euro. El considera ca situatia economica globala actuala este un factor pozitiv cheie in acest sens, deoarece a creat in economia europeana o noua comunitate de iubitori ai fotbalului si de companii, cu o putere de cumparare de 25 de milioane de euro.

"Este vorba de persoane care nu erau pasionate anterior de UEFA Champions League si care cauta modalitati de distractie care sa le distraga atentia de la conditiile economice dificile. De asemenea, este vorba de companii care cauta cel mai bun raport calitate-pret si vizibilitatea oferita de finala UEFA Champions League, cum sunt cele care investesc in publicitate. Aceasta tendinta a economiei a fost deja identificata si la alte evenimente sportive majore in 2009, cum ar fi NFL Superbowl, unde au crescut atat numarul de privitori, cat si bugetele de publicitate din 2008 in 2009, transformandu-l intr-unul din cele mai mari evenimente de acest gen, din istoria sa”, se arata in raportul Mastercard.

Meciurile recente dintre mari cluburi, desfasurate in UEFA Champions League, au aratat, de asemenea, un interes crescut. De exemplu, atunci cand Real Madrid a jucat impotriva FC Liverpool, 42% dintre telespectatorii din Spania au urmarit meciul in momentul de varf. Similar, 34% dintre telespectatorii din Anglia au vizionat meciul dintre FC Chelsea si FC Liverpool in momentul de varf.

Ce castiga Roma? Raspunsul il aflati aici.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.