Pentru prima oara in ultimul deceniu, cistigatoarea Ligii nord-americane de baschet se va decide dupa al saptelea meci. La noapte, campioana en titre, Detroit Pistons, va juca in SBC Center din San Antonio.

Detroit Pistons, detinatoarea titlului NBA, a invins in San Antonio pentru prima oara dupa 2 aprilie 1997, insa victoria de marti noapte e-clipseaza toate infringerile suferite in cei opt ani care s-au scurs de atunci.

Explozie de trei puncte

In cel de-al saselea meci al finalei Ligii nord-americane de baschet, "Pistoanele" au cistigat cu 95-86 si i-au egalat pe Spurs la numarul de victorii - trei, ducind intilnirea spre partida decisiva, pe care o vor disputa tot in Texas, in aceasta noapte. Niciodata, dupa 1994, finala NBA nu s-a mai jucat in sapte meciuri, asa cum niciodata de la implementarea formatului "2 acasa - 3 in de-plasare - 2 acasa", in 1985, formatia vizitatoare nu a reusit sa cistige cel de-al saselea meci. In primele cinci partide, jucatorilor lui Detroit le reusisera opt din cele 44 de aruncari de trei puncte, insa marti noapte a fost consemnata o adevarata explo-zie, lor intrindu-le in cos opt din ce-le 17 aruncari din afara semicercului. Artizanii victoriei baschet-balistilor din Michigan au fost Richard Hamilton (23 puncte) si Chauncey Billups (21 puncte, 6 pase decisive, 6 recuperari).

Greva a fost anulata

In aceeasi noapte de marti, la San Antonio, a fost evitata greva baschetbalistilor din NBA, David Stern, conducatorul Campionatului profesionist nord-american, si Billy Hunter, reprezentantul sindicatului jucatorilor anuntind incheierea unui acord privind o conventie colectiva, valabila pina in 2011. Partile au ajuns la o intelegere asupra tuturor punctelor divergente: virsta minima de intrare in NBA a fost fixata la 19 ani, in loc de 18 ani, cum este in pre-zent, plafonul salarial va fi majorat (43,87 milioane dolari de club in acest sezon), iar durata maxima a contractelor va fi redusa cu un an (6 ani in loc de 7, cind un jucator sem-neaza un nou contract cu clubul, 5 in loc de 6 cind semneaza cu un alt club), cluburile vor putea sa aiba in efectiv 14 jucatori in loc de 12, citi sint la ora actuala, iar lupta impo-triva dopajului va fi intarita cu patru controale inopinate pe an, pentru fiecare jucator.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.