Gazeta Sporturilor a aflat care a fost atmosfera in vestiarul Stelei din clipa demiterii lui Walter Zenga si pina la cucerirea campionatului

18 mai, 2005. FC National- Steaua 1-0. Era a patra deplasare cosecutiva fara victorie pentru ros-albastri, timp in care formatia din Ghencea strinsese doar un punct, la Iasi. Din Cotroceni, Zenga si Mirel Radoi nu s-au mai intors cu echipa la cantonament. Jucatorii au petrecut atunci citeva ore la stadion, in teroare, asediati de 300 de fani furiosi. A doua zi, Gigi Becali anunta ca l-a demis pe Walter Zenga: "M-am consultat si cu citiva jucatori, care mi-au spus ca el era intr-un blocaj psihic. Echipa avea nevoie de un soc".

Echipa era rupta

Surse apropiate Stelei sustin ca vestea demiterii italianului a venit ca o secure in vestiarul Stelei, impartind jucatorii in doua tabere. "In ultimul timp, chiar daca el ne cerea sa gindim mereu pozitiv, parca se produsese o ruptura. Nu au fost incidente, dar era tensiune, din cauza temerii ca puteam pierde campionatul. Parca nici echipa nu mai avea incredere in Zenga, dupa atitea infringeri in deplasare. Eu zic ca acea schimbare a fost binevenita", a spus unul dintre fotbalisti.

"I-am simtit pe unii ca s-au bucurat ca a plecat Walter. Marea majoritate insa n-ar fi vrut sa fie asa. Cred ca si cu el se putea cuceri titlul. Insa totul s-a petrecut repede. Aveam prea multe griji ca sa mai reactioneze cineva in vreun fel. Trebuia sa mergem mai departe", a povestit un coleg de-al sau, aflat in tabara pro Zenga.

Titi Dumitriu isi aminteste ca "am gasit echipa bulversata. Se pierdusera multe puncte, baietii erau dezorientati. La prima intilnire cu jucatorii, unul dintre ei a spus la vestiar ca 'sintem in situatia sa nu mai luam nici un punct in ultimele trei runde>>. Am incercat sa-i scot din starea asta, cu experienta, cu tact, cu o gluma. Am vorbit cu fiecare, i-am tinut mai mult impreuna. Pentru asta am si adaugat o zi in plus la cantonamentul dinaintea meciurilor. Nu stiu care dintre ei m-a vrut si care nu. Pina la urma, democratia are si ea o limita. Fusesem numit de conducere si aveam un interes comun: titlul".

Dorinel, adevaratul principal

Oficial, Titi Dumitriu a fost numit antrenor principal, urmind sa colaboreze cu Munteanu, Radoi si Dumitru. Surse din vestiarul Stelei sustin ca rolurile au fost inversate intre primii doi, in vreme ce ultimii au avut un rol minor. Tehnicianul ultimelor trei runde a confirmat ca "intr-un fel, asa era. Eu am fost doar un coordonator, reprezentantul echipei pe banca. Dorinel se consulta cu mine, cu Mirel, care ii era coleg de camera. Si cu Florentin, dar mai putin. Munteanu chiar si-a asumat aceasta responsabilitate".

"Pe noi ne-a amuzat putin ca Mirel si Florentin erau colegii nostri, tineri, dar si antrenori. Noi ii respectam, oricum. Dar ei doi nu prea faceau pe tehnicienii. De fapt, Dorinel conducea, impreuna cu nea Titi", a povestit un fotbalist. Surse apropiate stelistilor afirma ca Titi Dumitriu ar fi fost numit la propunerea lui Munteanu. "Schimbarea lui Walter era necesara cum a fost altadata a lui Piturca. Alte antrenamente, alta atmosfera. La echipa nu se puteau face prea multe schimbari, una-doua cel mult. Nici nu aveam un lot prea numeros", a incheiat un jucator.

Titi: "Cred ca m-au dat afara"

Nici ieri, Titi Dumitriu nu-si lamurise situatia la Steaua: "Am zis sa nu ma duc pe acolo, cit nu s-a rezolvat cu numirea lui Oleg Protasov. Banuiesc ca ma vor indeparta, mai ales dupa minciuna ca l-as fi injurat pe Ghionea. Domnul Becali nu m-a intrebat si pe mine, cum era normal, a ascultat doar ce au spus altii. Nici o problema, eu zic ca pot fi util in alta parte, am deja destule oferte. La experienta mea nu mai alerg dupa glorie".

Contre intre Pedrazzini si Dumitriu

Dupa ce Dumitriu l-a acuzat pe Walter Zenga ca isi aroga prea multe merite la cistigarea titlului, ieri, secundul Massimo Pedrazzini l-a contrat pe stelist: "Dumitriu este un ipocrit. Una a spus despre Walter imediat dupa meciul cu Timisoara, alta dupa aceea. De fapt, ce a schimbat la echipa? Nimic. La Brasov, gazdele au avut patru mari ocazii. Cu Walter, adversarii Stelei n-au avut niciodata asa de multe. A avut noroc cu Tudor. Daca e asa bun antrenor, de ce nu a fost pastrat el la echipa si a fost dat afara? Eu cred ca de la inceput el a urmarit sa-i ia locul lui Zenga. Era mereu linga noi, dar lucra doar pentru el, nu pentru Steaua".


Despre autor:

Gazeta Sporturilor

Sursa: Gazeta Sporturilor


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.