Dezamagit de prieteni si satul de scandalurile in care a fost implicat numele sau, Ion Tiriac vrea sa se retraga si de la cirma Fundatiei Olimpice Romane.

Retras in urma cu un an de la cirma olimpismului romanesc, unde l-a lasat insa pe Octavian Morariu, omul sau de incredere de la vremea aceea, Ion Tiriac vrea acum sa incheie conturile si cu Fundatia Olimpica Romana, unde detine functia de presedinte. "Zilele mele la fundatie sint numarate. Voi mai ramine putin timp. In prezent, caut pe cineva care sa-mi ia locul, pe cineva capabil sa duca mai departe munca pe care eu am inceput-o acolo", a declarat Ion Tiriac, care a lipsit la ultima sedinta a fundatiei, prezidata de vicepresedintele Anatolie Grintescu.

Ion Tiriac: "M-am saturat"

De altfel, fostul presedinte al COR cocheteaza cu aceasta idee de mai bine de cinci luni. In februarie, el si-a anuntat angajatii ca va renunta la presedintia Fundatiei, doar rugamintile acestora determinindu-l pe Tiriac sa revina, pentru moment, asupra deciziei. Acum insa, omul de afaceri pare mai hotarit decit oricind. Ancheta privind traficul de droguri in care a fost implicat fiul sau, Ion Alexandru, fost si el presedinte al fundatiei, dar si scandalul legat de masacrul de la fondul de vinatoare de la Balc, care l-a privit direct, au fost picaturile care au umplut paharul. "Am platit birul de a fi roman si nu vreau sa spun mai multe. Sint pensionar si a venit momentul sa-mi fac timp si pentru mine, sa apuc sa dorm si eu cite patru ore pe noapte. M-am saturat sa mai lucrez", a mai spus Tiriac, care va renunta si la Banca "Ion Tiriac".

Dezamagit de prieteni

Cindva mai mult decit cordiala, relatia dintre Ion Tiriac si Octavian Morariu s-a racit imediat dupa alegeri. Propulsat de Tiriac atit la conducerea Agentiei Nationale pentru Sport, cit si la sefia Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, Octavian Morariu s-a intors chiar impotriva celui care l-a scos din anonimat. Astfel, imediat ce s-a vazut instalat in fruntea COSR, fostul rugbist si-a manifestat dorinta de a detine controlul financiar al institutiei pe care o conduce, incercind sa scape astfel de "sub tutela" lui Tiriac. De la vorbe la fapte insa este cale lunga. Desi a trecut mai bine de jumatate de an, Morariu nu a reusit sa atraga sponsori catre forul olimpic. Ba din contra, in acest moment, singurii bani extrabuge-tari pentru forul olimpic vin din contractul incheiat de Tiriac cu Romtelecom.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.