Cazul fundasului stelist Mirel Radoi, judecat de Comisia de Disciplina a FRF, a declansat un scandal monstru la nivelul echipei na-tionale. Conflictul dintre Radoi si selectionerul Victor Piturca a izbucnit dupa ce fotbalistul a plecat din cantonamentul echipei nationale, inaintea partidei cu Olanda, pretextant o accidentare. Radoi sustine ca a primit invoirea de la selectioner, in timp de Piturca neaga faptul ca i-ar fi dat incuviintarea lui Radoi sa plece, astfel ca cei doi s-au acuzat reciproc de minciuni.

Fundasul Stelei chiar s-a declarat surprins ca este judecat. "Imi pare rau ca am venit aici. Eu am fost surprins ca am fost chemat la comisie. Sunt nevinovat pentru ca eu chiar am plecat cu acceptul selectionerului. Pur si simplu nu inteleg de ce s-a produs acest lucru si de ce sesizarea a aparut la cateva zile dupa ce am plecat din cantonament", a spus fotbalistul care si-a prezentat versiunea asupra celor intamplate in ziua de 2 iunie.

"Pe 2 iunie am fost in camera la domnul doctor Pompiliu Popescu si i-am spus ca am in continuare dureri la genunchiul stang. L-am intrebat daca putem face o infiltratie sau ceva si mi-a spus ca nu e cazul, ca s-ar putea ca durerea sa nu treaca. Am vorbit apoi cu selectionerul care mi-a zis sa mai stau doua zile la lot pentru ca nu are pe cine sa cheme in locul meu. Dar eu nu puteam sa plec direct de la Rotterdam pentru ca il pierdeam pe doctorul de la Bologna, care intra in concediu. Atunci selectionerul mi-a zis: "Du-te si fa-te bine". Asa ca mi-am luat echipamentul si am plecat", a povestit Radoi. Spusele fostului sau elev de la Steaua au fost catalogate de Piturca drept "minciuni nerusinate".

"Daca Radoi sustine ca eu i-am dat voie sa plece din cantonament, inseamna ca sunt nebun. Poate am innebunit in seara aia, cine stie. Adevarul e ca sunt surprins si dezamagit. E pacat de Radoi. In loc sa vina umil si sa recunoasca greseala, acum Radoi minte cu nerusinare. Imi pare rau ca nu am semnat memoriul care cere analizarea cazului", a spus Piturca. Diferente exista si intre rapoartele medicale. In raportul alcatuit de Pompiliu Popescu scrie ca Radoi sufera de o tendiopatie mai veche si ca putea juca, in timp ce in raportul medicului Giani Nani, de la Bologna, este notat ca fotbalistul are o "afectiune algodistrofica la genunchiul stang" si are nevoie de doua luni de repaus.

Avocatul jucatorului, Catalin Ciubota, a afirmat ca Radoi nu poate fi sanctionat conform regulamentului. "Lui Mirel Radoi i se imputa o culpa care nu se afla in statutul disciplinar. In articolul prin care poate fi sanctionat se mentioneaza despre neprezentarea unui jucator la data si locul convocarii, si nu la plecarea acestuia in cantonament", a explicat Ciubota. Judecarea cazului a fost amanata pana vineri, timp in care Steaua va depune la comisie noi acte prin care sa dovedeasca nevinovatia fotbalistului.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.