Sport 26 Mai 2009 14:32
Presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, sustine ca o eventuala fuziune intre Unirea Urziceni si Steaua ar fi de bun augur pentru fotbalul autohton, pentru ca din doua echipe bune s-ar face una si mai buna cu mai mari sanse in Europa.
"Nu stiu ce sa zic. Daca te iei dupa legi e foarte posibila aceasta fuziune. Ei pot sa vina dupa ce se termina campionatul si zic ca vor sa se uneasca, iar Comitetul Federal ar aproba cererea fara niciun fel de probleme. Dupa parerea mea, aceasta fuziune ar fi de bun augur pentru fotbalul romanesc. Pai, din doua echipe bune, faci una si mai buna si asa ai sanse mai mari sa faci ceva notabil in Liga Campionilor", a declarat Dragomir pentru NewsIn.

Finanatatorul echipei FC Timisoara, Marian Iancu, a lansat, duminica seara, ipoteza unei fuziuni intre Unirea Urziceni si Steaua, pentru ca ultimii sa evolueze in Liga Campionilor, iar finantatorul Stelei, Gigi Becali, nici nu a confirmat, dar nici nu a infirmat aceasta varianta. "Nu trebuia sa se vorbeasca despre asta inainte de finalul campionatului, trebuia sa se termine sezonul ca nu e frumos. Eu m-am cam gandit la asa ceva, dar trebuie sa mai vrea cineva. Nu spun ca voi face fuziune, dar legal se poate. Ar putea sa se faca prin absorbtie si atunci vin la noi jucatori, antrenori, conducatori, tot. Steaua va juca tot in Liga Campionilor, cu Dan Petrescu antrenor, sa moara toti de ciuda. Dinamo e blestemata, ei nu pot juca acolo. Dar mai intai sa o facem pe Urziceni campioana", a dezvaluit Gigi Becali.

Presedintele LPF a mai spus ca lupta la titlu e foarte aprinsa, dar e convins ca sefii formatiilor din fruntea clasamentului nu vor apela la lucruri necurate in acest final de campionat. "Acest campionat e cel mai curat, dar si cel mai disputat. Cred ca in cazul in care FC Timisoara isi primeste cele 6 puncte inapoi e principala favorita la titlu. Daca nu se intampla acest lucru, asta nu inseamna ca Unirea devine principala candidata, pentru ca ea trebuie sa bata pe Timisoara. Nu trebuie sa va luati dupa domnul Iancu, care spune ca Unirea va fi campioana daca banatenii nu mai au sanse la titlu, pentru ca nu va fi asa", a precizat Dragomir.

Unirea Urziceni se afla in acest moment pe primul loc in Liga I, cu 66 de puncte, la doar un punct de Dinamo, formatie pe care a invins-o duminica, pe teren propriu, scor 1-0. Locul trei este ocupat de FC Timisoara, care are 61 de puncte, insa in cazul in care va primi cele 6 puncte inapoi de la TAS va trece pe primul loc, cu doar doua etape inainte de finalul campionatului.

In ultimele doua runde Unirea Urziceni va juca impotriva formatiilor FC Timisoara (d) si Steaua (a), Dinamo va intalni pe FC Brasov (a) si FC Arges (d), in timp ce FC Timisoara va juca cu Unirea Urziceni (a) si FC Brasov (d).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.