Sport 26 Mai 2009 14:28
Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie-Serviciul Teritorial Pitesti efectueaza cercetari penale fata de administratorul societatilor SC PIC SA si Fotbal Club Arges, Gheorghita Pieca, pentru patru infractiuni de complicitate la dare de mita, dintre care trei in forma continuata.
Fostul presedinte al Consiliului de Administratie al FC Arges, Gheorghita Pieca, a fost arestat, vineri noaptea, dupa ce Tribunalul Arges a emis pe numele sau un mandat de arestare preventiva pentru 29 de zile, transmite NewsIn.

Mandatul de arestare a intrat in vigoare pe 23 mai si este valabil pana pe 20 iunie, inclusiv. Decizia a fost atacata cu recurs de catre avocatul administratorului PIC, iar cauza se va judeca, luni, la Curtea de Apel Pitesti.

Din Ordonanta de punere in miscare a actiunii penale intocmita de procurori a rezultat ca inculpatul Pieca Gheorghita a dispus eliberarea, din casieria SC PIC SA, a unor sume de bani pentru a fi remise cu titlu de mita sau de cumparare de influenta de catre inculpatii Penescu Gheorghe Cornel si Facaleata Liviu Ilie. Potrivit procurorilor, Gheorghita Pieca a cunoscut in toate situatiile destinatia sumelor.

"In luna septembrie 2007, inculpatul Pieca Gheorghita a pus la dispozitia inculpatului Penescu Gheorghe Cornel echivalentul in lei al sumei de 10.000 de USD, pentru a-i fi remisa cu titlu de mita inculpatului Constantin Gheorghe, la acea data presedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor, iar la data de 14 decembrie 2008 si la data de 12 martie 2009, a pus la dispozitia inculpatului Penescu Gheorghe Cornel sumele de 270.000 RON, respectiv de 20.000 RON, pentru a-i fi remise cu titlu de mita inculpatului Constantin Gheorghe, in scopul de a delega anumiti arbitri agreati de Penescu Gheorghe Cornel, la meciurile disputate de Fotbal Club Arges in sezonul 2008 – 2009 si pentru a promova in Lotul A un arbitru protejat de inculpatul Penescu Gheorghe Cornel", se arata in comunicatul DNA.

De asemenea, in perioada septembrie 2008 - martie 2009, Gheorghita Pieca a pus la dispozitia lui Cornel Penescu sume de bani totalizand 54.000 USD, pentru a fi remise cu titlu de mita, prin intermediul lui Liviu Facaleata, mai multor arbitri de fotbal, in scopul favorizarii, prin arbitraj, a echipei FC ARGES Pitesti la meciurile din Liga I, se mai precizeaza in comunicatul DNA.

Procurorii mai spun ca Gheorghita Pieca a pus la dispozitia patranului sau Cornel Penescu suma de 4.000 euro pentru a-i fi remisa cu titlu de mita lui Cristian Libertatu, la vremea respectiva director la Oficiul Judetean pentru Protectia Consumatorilor Arges, pentru ca acesta sa nu isi indeplineasca atributiile de serviciu in ce priveste competentele pe care le avea Oficiul fata de activitatea derulata de SC PIC S.A., societate comerciala controlata de fratii Cornel si Ilie Penescu.

Procurorii DNA efectueaza acte de urmarire penala pentru fapte de coruptie si fata de Cornel Penescu, patronul firmei PIC si al clubului FC Arges, Liviu Facaleata-directorul hypermarketului Pic, fostul presedinte CCA-Gheorghe Constantin, fostul sef al OPC Arges-Cristian Libertatu, fata de arbitrii Sorin Corpodean, Marcel Savaniu, Aurelian Bogaciu si observatorul federal Marcel Lica, precum si fata de alte persoane.

La instrumentarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu ofiteri din cadrul M.A.I. - Directia Generala de Informatii si Protectie Interna.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.