Sport 22 Mai 2009 10:43
Toti jucatorii unei echipe de fotbal din divizia a treia portugheza au intrat in greva foamei si protesteaza fata de conducerea clubului care nu le-a mai platit salariile de peste 6 luni, a declarat presedintele Sindicatului Fotbalistilor, Joaquim Evangelista, citat de AFP.
"Jucatorii vor sa atraga atentia asupra acestei situatii foarte neplacute si disperate in cazul unora. Chiar daca a treia liga portugheza nu este considerata profesionista, fotbalul este singura ocupatie pentru multi dintre acesti oameni si nu au alte surse de venit", a spus Evangelista, potrivit NewsIn.

Jucatorii formatiei Uniao Desportiva de Rio Maior au anuntat ca vor merge in fata stadionului din localitatea unde evolueaza, unde vor astepta un raspuns din partea echipei la care joaca. Clubul are nevoie de 40.000 de euro pentru a-i plati pe cei 24 de fotbalisti, fiecare dintre ei avand un salariu cuprins intre 500 si 750 de euro pe luna.

Presa portugheza a semnalat faptul ca probleme financiare nu exista doar in ligile inferioare, ci chiar si in prima divizie. Astfel, Estrela Amadora, Leixoes, Belenenses, Naval si Vitoria Setubal au datorii destul de mari catre jucatori si s-ar putea sa nu mai primeasca dreptul sa joace in sezonul viitor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.