Sport 21 Mai 2009 17:35
Un tribunal francez a decis miercuri sa respinga apelul echipei Ferrari privind decizia Federatiei Internationale de Automobilism (FIA), care vrea sa limiteze bugetul anual incepand cu sezonul viitor, relateaza Reuters.
Campioana la constructori, Ferrari, a apelat la justitie pentru a bloca decizia Federatiei Internationale de Automobilism privind limitarea bugetului la 40 de milioane de lire sterline, informeaza NewsIn. "Nu exista riscul ca echipele sa fie afectate si decizia nu poate sa fie considerata una ilegala", a motivat judecatorul, care a validat regulamentul propus.

Echipa italiana a amenintat ca se retrage din Formula 1 in cazul in care FIA nu renunta la regulamentul privind bugetul. Renault, Toyota si Red Bull nu sunt nici ele de acord cu noul regulament. Federatia sustine ca echipele ar avea mai multa libertate din punct de vedere tehnic in cazul in care bugetul ar fi limitat, mai ales ca sportul trece printr-o criza financiara.

Toti constructorii au termen pana la 29 mai sa anunte daca vor participa la urmatorul sezon din Formula 1.

Formula 1 se dezintegreaza: Ferarri, Toyota, Red Bull, BMW, Renault se retrag din 2010


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.