Sport 21 Mai 2009 16:00
Italia va aduce in Romania, pe 2 iunie, Cupa Mondiala de fotbal castigata in 2006 in Germania, fiind prima data cand trofeul "pune piciorul in Romania", a anuntat ambasadorul Italiei la Bucuresti, Mario Cospito.
"In semn de mare prietenie si solidaritate cu Romania, cu ocazia zilei nationale a Italiei, la 2 iunie, Cupa Mondiala castigata de nationala italiana la Mondialele din Germania va fi adusa in Romania", a spus ambasadorul Mario Cospito, potrivit NewsIn. Trofeul va fi expus la resedinta ambasadorului, FIFA si FIGC, Federatia Italiana de Fotbal, premitand in mod exceptional acest lucru, a precizat Cospito.

Ambasadorul a atras atentia ca de la instituirea trofeului, in 1932, "este prima data cand aceasta cupa pune piciorul in Romania".

Cupa Mondiala vine in Romania exact in anul cand Federatia Romana de Fotbal implineste 100 de ani. "Prezenta Cupei la Bucuresti, simbol al celor mai inalte valori precum sportivitatea, loialitatea si prietenia, capata o semnificatie deosebita pentru raportul extraordinar care uneste poporul italian de cel roman", a declarat ambasadorul.

Diplomatul a facut si o gluma, spunand ca, avand in vedere clasamentul actual al grupei a 7-a, Romania nu prea mai are sanse sa se califice la Campionatul Mondial din Africa de Sud, care se va desfasura in 2010: "Noi speram ca Italia va ajunge in finala si ca va castiga, astfel incat sa putem aduce din nou Cupa la Bucuresti".

Reprezentantul Ligii Profesioniste de Fotbal, Sorin Satmari, care se afla in sala, a subliniat ca Romania spera totusi la mai mult si a dorit sa faca, la randul sau, o gluma cu umor negru: "Sansele noastre sunt egale cu cele ale lui Aldo Moro". Aldo Moro a fost un politician italian, ocupand intre 1963-1969 si 1974-1976 functia de premier. Acesta a fost rapit si omorat in 1978.

Ambasada Italiei la Bucuresti organizeaza intre 26 mai si 7 iunie "Festivalul Italian" pentru a sarbatori ziua nationala a Italiei si pentru a promova cultura, gastronomia si valorile sportive italiene.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.