La nici un an dupa revenirea in tara, Leonard Doroftei se afla in fata unei dileme: pe de o parte vrea sa ramana acasa, pe de alta parte, nu poate ceda rugamintilor familiei de a se intoarce in Canada. Pentru doua luni el a decis sa plece la Montreal impreuna cu sotia si cei trei copii si, deocamdata, nu stie daca se va intoarce in Romania sau se va stabili in Canada.

- Inaintea inceperii turneului "Centura de Aur" spuneai ca nu stii daca vei mai ramane in tara si te gandesti serios sa te intorci in Canada. Te-ai hotarat intre timp?
- Plecam in Canada, in vacanta, pentru doua luni. Copiii vor acasa. Pentru ei locuinta de acolo inseamna acasa. Din pacate, ei nu au fost prea incantati de mutarea in Romania si nici nu s-au adaptat prea bine aici.

- Daca ei iti vor cere sa ramaneti acolo ce vei face?
- Daca ei vor sa ramanem acolo nu am ce face. Ei sunt familia mea si pentru mine familia este cea mai importanta. Daca dupa aceste doua luni copiii si sotia vor dori sa ramanem acolo, vom ramane.

- Si cu lotul national de box cum ramane?
- Vom vedea. Deocamdata nu am hotarat nimic. Acum baietii sunt in pregatire la munte, la Resita. Urmeaza sa se intoarca in Bucuresti dupa care vor merge 10 zile la mare. Dupa aceea se va intra in linie dreapta pentru pregatirea mondialelor.

"Daca apare ceva tentant, nu voi refuza"

- Cat timp vei sta in Canada, daca vei primi oferte de a antrena sau de a boxa, ce vei face, le vei da curs?
- In viata esti nevoit sa faci multe lucruri si trebuie sa te gandesti mereu la ziua de maine. Batranetea o sa fie destul de grea pentru mine, tinand cont de meseria pe care am avut-o, si trebuie sa mi-o asigur cat mai bine. Sigur, daca apare ceva tentant este greu sa refuzi.

- Si daca vei mai primi oferte sa boxezi?
- Deocamdata nu se pune problema sa mai boxez.

- Ai fost unul dintre comentatorii meciului dintre Tyson si McBride. Ce parere ai despre infrangerea lui Tyson?
- Mi-a parut foarte rau pentru el. Ne asteptam la un meci in care sa fie invins, dar nici chiar asa. Personal, eu ma asteptam ca el sa se opreasca singur. Sunt sigur ca oamenii l-au inteles si il vor simpatiza in continuare pentru ca a fost un boxer nemaipomenit.

"Diaconu si Bute trebuie sa ma depaseasca"

- Dintre boxerii profesionisti ai vreun sportiv care sa iti placa in mod deosebit?

- In primul rand, sunt cei doi baieti - Adrian Diaconu si Lucian Bute. Cred in ei si cred ca vor face fata. Depinde si cat de bine vor sti cei care se ocupa de ei sa ii duca spre marea performanta. In mod sigur ei au calitatile necesare pentru a ajunge in varf.

- Crezi ca ei vor putea egala performantele tale?
- Ei nu trebuie sa ma egaleze, ei trebuie sa ma depaseasca. Pugilismul e un sport frumos si ei au datoria de a pastra flacara boxului in inima romanilor.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.