Steaua a reusit o "victorie" impotriva Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD), reusind sa castige procesul pe care l-a intentat acestui organism dupa ce gruparea din Ghencea fusese amendata cu 40 milioane de lei pentru faptul ca ar fi tolerat manifestari rasiste si xenofobe la meciul cu Rapid din 13 aprilie 2005.

Judecatoria Sectorului 6 Bucuresti a constatat nulitatea absoluta a procesului-verbal de constatare si sanctionare a contraventiilor din urmatoarele motive: galeria si liderii acesteia nu fac parte din structura organizatorica a SC FC Steaua Bucuresti SA; clubul a incheiat un contract cu Jandarmeria pentru prevenirea manifestarilor rasiste si xenofobe in incinta stadionului Steaua; martorul care a semnat procesul-verbal era angajat al CNCD, fapt care incalca flagrant legislatia in materie.

In acelasi timp, SC FC Steaua Bucuresti SA a intentat un alt proces CNCD, proces aflat pe rolul Curtii de Apel Bucuresti. In acest dosar, FC Steaua solicita daune materiale in cuantum de 500 milioane lei, suma ce reprezinta paguba rezultata din biletele comandate si nevandute la meciul Steaua - FC Arges (ce s-a disputat cu portile inchise tocmai ca urmare a sanctiunii CNCD) si daune morale in cuantum de un milion de euro deoarece acuzatia de discriminare a creat grave prejudicii de imagine clubului Steaua pe plan intern si international.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.