Sport 18 Mai 2009 00:16
Antrenorul Stelei, Marius Lacatus, a renuntat duminica la functia sa, in urma rezultatelor slabe din ultimele etape din cauza carora echipa a ajuns pe locul 7 in clasament.
La finalul meciului cu Rapid, pierdut cu scorul de 1-2, pe teren propriu, patronul Stelei a sugerat ca asteapta demisia lui Lacatus, iar acesta a anuntat ca in cursul zilei de duminica va avea o discutie hotaratoare cu Becali in privinta viitorului sau, relateaza NewsIn.

Lacatus a preluat echipa de la Dorinel Munteanu la finalul turului, de pe locul 4, iar acum se afla pe locul 7, in afara pozitiilor de cupe europene.

Lacatus: 'E mai bine sa plec atat pentru echipa, cat si pentru mine'

Fostul antrenor al Stelei, Marius Lacatus, a declarat, duminica, pe site-ul oficial al clubului, ca a luat decizia de demisiona din functie dupa o discutie cu patronul Gigi Becali si considera ca plecarea sa este benefica atat pentru el, cat si pentru club.

"Le multumesc celor care au fost mereu alaturi de noi si imi pare rau ca nu am reusit sa le aducem satisfactiile pe care ni le doream atat noi, cat si ei, astfel incat sa fi fost la finalul sezonului pe un loc de UEFA Champions League. Am luat decizia de a pleca in urma unei discutii avute cu patronul Stelei, considerand ca este mai bine atat pentru echipa, cat si pentru mine", a spus Lacatus.

Lacatus a pregatit pe Steaua in doua mandate, primul intre octombrie 2007-octombrie 2008, iar cel de-al doilea din decembrie 2008 pana in mai 2009. El a preluat functia de antrenor al Stelei pe 29 octombrie 2007 si cu el pe banca tehnica echipa a obtinut locul 2 in campionatul trecut si s-a calificat in Liga Campionilor. Antrenorul a demisionat prima data de la Steaua la data de 22 octombrie 2008, la o zi dupa ce Steaua a fost invinsa pe propriul teren de Lyon, scor 5-3, dupa ce ros-albastrii condusesera cu 2-0 si 3-2, iar patronul echipei l-a criticat dur pe tehnician la finalul meciului.

Fostul numar 7 al ros-albastrilor a revenit la Steaua pe 16 decembrie 2008, iar la inceputul returului a semnat o noua intelegere cu echipa din Ghencea, valabila pana la sfarsitul campionatului.

El a mai detinut la Steaua functia de presedinte in perioada octombrie 2005-mai 2006.

Cariera de tehnician a lui Marius Lacatus a inceput la FC National, unde a fost antrenor-jucator, dupa care a fost secundul lui Mihai Stoichita la selectionata statului Panama. Dupa intoarcerea in Romania, a ocupat functia de antrenor principal la Otelul Galati, FC Brasov, Ceahlaul, Inter Gaz Bucuresti si UTA Arad, de unde a venit antrenor la Steaua.

Steaua a schimbat de 9 ori antrenorul in ultimii 5 ani


Demisia lui Marius Lacatus a consemnat a noua schimbare de antrenor facuta de Steaua in ultimii 5 ani, perioada in care cei mai longevivi au fost Lacatus si Olaroiu, cu cate 18 luni petrecute pe banca ros-albastrilor, informeaza NewsIn.

Dupa plecarea lui Victor Piturca de la Steaua, produsa in vara lui 2004 in urma unui conflict cu patronul Gigi Becali, pe banca ros-albastrilor s-au perindat 8 antrenori. De altfel, Piturca este cel mai longeviv antrenor al Stelei din ultimii 10 ani, el stand pe banca echipei timp de 4 ani si jumatate, intre decembrie 1999-iunie 2004, cu o pauza de cateva luni (iulie-octombrie 2002), cand ros-albastrii au fost pregatiti de Cosmin Olaroiu.

Primul dintre cei 8 a fost Walter Zenga, care a preluat echipa in iulie 2004 si a plecat in mai 2005, cu 3 etape inainte de finalul sezonului, dupa o infrangere in fata lui FC National, scor 0-1. In locul sau a fost numit Dumitru Dumitriu, care s-a ocupat de echipa in cele trei etape, reusind sa castige titlul de campioana, dar aceasta performanta nu l-a mentinut in functie si in continuare, fiind inlocuit dupa un conflict cu varul finantatorului, Virgil Becali.

Din vara lui 2005 pana in luna decembrie, antrenorul echipei a fost ucraineanul Oleg Protasov, care a plecat la Dnepr Dnepropetrovsk, lasandu-i pe ros-albastri pe primul loc in clasament.

Succesorul lui Protasov a fost Cosmin Olaroiu, care a antrenat Steaua in perioada decembrie 2005-iunie 2007, cand a plecat la Al-Hilal. In aceasta perioada, ros-albastrii au castigat un titlu de campioana si au ajuns pana in semifinalele Cupei UEFA.

Gheorghe Hagi a preluat echipa in luna iunie a anului 2007, dar nu a pregatit-o decat 3 luni, pana in septembrie, cand si-a dat demisia fiind deranjat de criticile frecvente ale lui Gigi Becali facute in public.

Dupa Hagi, interimatul a fost asigurat de secundul italian Massimo Pedrazzini pentru o luna, pana in octombrie, cand Lacatus a fost adus la echipa dupa o infrangere in fata ultimei clasate in Liga I, Universitatea Cluj. Fostul numar 7 al ros-albastrilor a antrenat Steaua timp de un an, pana in octombrie 2008, cand si-a dat demisia dupa meciul cu Olympique Lyon, scor 3-5, din grupele Ligii Campionilor. Lacatus a fost determinat sa plece, la fel ca si Hagi, de faptul ca a fost criticat public de patron.

Pe banca Stelei a fost instalat apoi Dorinel Munteanu, care nu a stat decat doua luni, pana in decembrie, perioada in care a reusit o singura victorie, 1-0 cu Unirea Urziceni, lasand echipa pe locul 4 in clasament.

In decembrie 2008, Lacatus a revenit in functia de antrenor, pe care a detinut-o pana ieri. Ultimul sau meci a consemnat prima infrangere pe teren propriu, in campionat, dupa 2 ani, 1-2 cu Rapid, care a dus echipa pe locul 7 in clasament, in afara locurilor care asigura participarea in cupele europene.

In ultimele 3 etape ale acestui sezon, de echipa se va ocupa Massimo Pedrazzini.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.