Sport 15 Mai 2009 16:46
Tribunalul Arges a acceptat, vineri, cererea de eliberare sub control judiciar al lui Cornel Penescu, insa decizia poate fi atacata cu recurs.
Finantatorul FC Arges, Cornel Penescu, a afirmat, vineri, la Tribunalul Arges, unde s-a judecat prima sa cerere de eliberare sub control judiciar, ca solicita punerea in libertate si pentru a-si salva societatea, intrucat prin arestarea sa s-a creat panica in randul furnizorilor firmei PIC.

"Sunt actionar la SC PIC SA Pitesti, unde lucreaza circa 4.000 de oameni si prin arestarea mea s-a creat o panica in randul furnizorilor si colaboratorilor, care au impresia ca prin arestarea mea societatea va intra in faliment. Doresc sa fiu cercetat in stare de libertate pentru a putea sa-mi continui activitatea economica. Societatea PIC este asaltata in acest moment de creditori, ca urmare a neincrederii generate de arestarea mea. Pana acum, noi faceam plati cam de 20 de miliarde zilnic, iar acum suntem aslatati sa platim sute de miliarde", a afirmat finantatorul FC Arges, potrivit NewsIn.

Cornel Penescu a mai spus ca din cauza arestarii sale este afectata si organizarea unui colocviu important pentru judet. "Sunt presedinte AOA Arges (n.r. Asociatia Oamenilor de Afaceri), iar, la inceputul lunii iunie, trebuia sa se desfasoare un colocviu extrem de important pentru judet. Din cauza arestarii mele, acest colocviu nu se mai poate organiza. Nu in ultimul rand, vreau sa fiu cercetat in libertate pentru a putea sa revin in sanul familiei mele. Va reamintesc ca am un copil minor si unul care astazi implineste 18 ani. Voi fi la dispozitia organelor de ancheta ori de cate ori voi fi solicitat" a mai spus Penescu in fata instantei.

Tribunalul Arges judeca, vineri, prima cerere de eliberare sub control judiciar a finantatorului echipei FC Arges, Cornel Penescu, arestat in data de 14 aprilie in dosarul de coruptie din arbitraj, fiind acuzat de trei infractiuni de dare de mita.

Cornel Penescu a fost dus la Tribunal la ora 13.00 si, inainte de a intra in sala de judecata, si-a imbratisat si sarutat fiul, Andrei, care vineri implineste 18 ani. "Doream sa fie si tati cu mine de ziua mea. Ma simt extraordinar de rau. Imi doresc atat de mult sa imi spuna la multi ani si sa stea cu mine", a spus Andrei Penescu, baiatul finantatorului echipei FC Arges.

Cornel Penescu a mai avut o incercare de eliberare pe control judiciar, cerere depusa de unul dintre aparatorii sai in data de 24 aprilie, insa patronul FC Arges a cerut retragerea acelei cereri. "In numele meu, avocatul Florentin Sorescu a inaintat o cerere de eliberare sub control judiciar. Mentionez ca nu imi insusesc cererea, pe motiv ca mai sunt probe de pus la punct", a afirmat Penescu, in urma cu circa trei saptamani, in fata completului de judecata.

Patronul FC Arges, Cornel Penescu, a fost arestat preventiv in data 14 aprilie, in aceeasi cand au fost arestati si fostul presedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor din cadrul FRF, Gheorghe Constantin, pentru doua infractiuni de luare de mita, Liviu Ilie Facaleata, persoana din anturajul finatatorului FC Arges, in sarcina caruia s-a retinut o infractiune de dare de mita si o infractiune de complicitate la dare de mita in forma continuata, si Cristian Dan Libertatu, fost director al Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Arges, acuzat de o infractiune de luare de mita.

Din Ordonanta de punere in miscare a actiunii penale intocmita de procurori a rezultat ca Penescu a remis direct, in doua transe, suma de 290.000 de lei lui Gheorghe Constantin, pentru ca acesta, in calitate de presedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor din cadrul Federatiei Romane de Fotbal, sa delege arbitri agreati de patronul FC Arges la meciurile disputate de Fotbal Club Arges in sezonul 2008 - 2009 si pentru a promova in Lotul A un arbitru protejat de acesta.

De asemenea, a mai rezultat ca Penescu a remis, prin intermediul lui Liviu Ilie Facaleata, suma de 4.000 euro lui Dan Cristian Libertatu, director la Oficiul Judetean pentru Protectia Consumatorilor Arges, pentru ca acesta sa nu isi indeplineasca atributiile de serviciu in ce priveste competentele pe care le avea Oficiul Judetean pentru Protectia Consumatorilor Arges fata de activitatea derulata de SC PIC S.A., societate comerciala controlata de Penescu. Potrivit procurorilor, suma de bani a fost remisa si pentru ca societatea sa nu fie sanctionata contraventional, iar reprezentantii acesteia sa obtina informatii nepublice privind eventualele controale efectuate de reprezentanti ai Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Arges.

Din aceeasi Ordonanta a mai rezultat ca, in perioada octombrie - decembrie 2008, Cornel Penescu a remis suma totala de 54.000 de dolari mai multor arbitri din Liga I de fotbal pentru a beneficia de arbitraje favorabile in meciurile pe care le disputa Fotbal Club Arges Pitesti si, de asemenea, suma de 3.000 euro unui observator federal delegat la unul din meciurile disputate de Fotbal Club Arges. Sumele de bani sus-mentionate au fost remise arbitrilor prin intermediul lui Facaleata, se arata in comunicatul DNA.

Curtea de Apel Pitesti a admis marti, 12 mai, recursul procurorillor DNA la decizia Tribunalului Arges de a nu prelungi mandatele de arestare pentru Cornel Penescu, Gheorghe Constantin, Cristian Liberatatu si Liviu Facaleata, astfel ca acestia raman in arest. Potrivit judecatoarei Paula Cotovanu, purtator de cuvant al Curtii de Apel Pitesti, hotararea este definitiva, iar celor patru inculpati li s-a dispus prelungirea mandatelor de arestare preventiva pe o perioada de 30 de zile. "Mandatele de arestare intra in vigoare pe data de 13 mai, pana pe 11 iunie, inclusiv", a declarat judecatorul Paula Cotovanu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.