Sport 15 Mai 2009 01:31
La MTS au inceput "examenele" pentru ocuparea posturilor de sefi ai directiilor judetene de sport, dar si pentru conducerea cluburilor sportive departamentale. Din pacate, tot mai multe voci contesta atat modul in care se face aceasta asa zisa descentralizare, cat si criteriile - din pacate, politice - care stau la baza selectiei noilor sefi ai sportului pe plan judetean.
Cuvantul "examenele" nu este pus degeaba intre ghilimele, caci ceea ce se intampla in aceste zile la Ministerul Tineretului si Sportului nu reprezinta decat o mascarada pusa in practica de angajatii ministrului Monica Iacob Ridzi, menita a schimba fostii – pana mai ieri – sefi si adjuncti ai Directiilor Judetene de Sport (DJS), cu cadre de nadejde ale partidelor aflate acum la putere. Daca, in ceea ce priveste functiile politice, am inteles ca era nevoie de o astfel de schimbare, in sport ea frizeaza ridicolul si ii pune intr-o lumina extrem de nefavorabila pe cei care o realizeaza.

Unul dintre exemplele cele mai bune este cel al fostei campioane olimpice, mondiale si europene Fita Lovin, fosta sefa a DJS Galati, care din cauza unui dosar "patat" (nu este membra a vreunui partid aflat la putere) va fi inlocuita cu Marius Humelnicu, un "no name" pentru sportul romanesc (daca facem abstractie de faptul ca domnul de 32 de ani a jucat fotbal la Rocar si Dunarea Galati. Mult mai "bogata" este cariera politica a acestuia: membru PSD, consilier de campanie electorala in 2008 al deputatului Lucretia Rosca... Deci... bun sa conduca sportul!).

"Ma simt umilita. Nu stiu de ce am mai venit aici, pentru ca stiu deja cine va castiga postul de la Galati", a declarat fosta campioana din Galati.

"Nu trebuie sa facem aceste lucruri doar de dragul schimbarii"

Directorul Directiei Judetene pentru Sport Iasi, Ioan Bucu, spune ca nu-l deranjeaza faptul ca are preaviz pana pe 23 mai, ci modul in care a fost remisa Ordonanta 37/2009 a Guvernului condus de Emil Boc. "Mi-aduc aminte, in urma cu 40 de ani, cand mi s-a propus un post de conducere, am fost intrebat daca sunt membru al Partidului Comunist Roman. Acum, din pacate, s-a ajuns la aceeasi situatie. Parca am fi pe vremea comunistilor! Doar daca ai sprijin politic poti ocupa un post de conducere", a spus Bucu.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.