Sport 15 Mai 2009 01:23
Ancheta declansata in fotbalul romanesc de procurorii anticoruptie s-ar putea extinde si in alte sporturi, precum handbalul si baschetul, presedintii celor doua federatii de specialitate dezvaluindu-ne ieri, in exclusivitate, ca sunt dispusi sa solicite sprijinul DNA.
De altfel, Cristian Gatu si Carmen Tocala vor sa faca lumina in cazurile semnalate de antrenori si presedinti de cluburi, care au vorbit, fara sa aduca probe insa, despre arbitri corupti, jocuri de culise, meciuri aranjate si clasamente trucate!

"Personal, sunt dispus sa fac o sesizare a organelor abilitate ale statului, respectiv DNA, ca sa faca lumina in handbal. M-am saturat de acuzatiile aduse de conducatori si antrenori, care arunca pe piata fel de fel de acuzatii, iar cand sunt intrebati de probe se rasucesc sau tac. Sunt adeptul zicalei <<cine greseste, plateste>>! Dar sa nu uitam ca federatia nu poate proba astfel de jocuri de culise, pentru ca nu suntem organ de ancheta. Ca un arbitru este corupt sau ca o echipa cedeaza puncte! Dar noi cum putem demonstra aceste lucruri? Doar pe vorbe? E adevarat ca sunt multe rezultate surprizatoare, iar de multe ori mi s-a spus dinaintea etapei ca nu stiu care echipa va face egal cu nu stiu cine.

Si asa a fost! Dar, repet, daca nu am probe, nu pot face nimic. Stiti ca hotul neprins este negustor cinstit! In calitate de presedinte al FRH pot doar sa sesizez DNA in legatura cu aceste acuzatii, pentru ca procurorii sunt abilitati sa ancheteze faptele de coruptie sau jocurile de culise, avand la dispozitie toata logistica necesara pentru a face lumina", ne-a declarat presedintele FRH, Cristian Gatu.

La randul sau, presedintele FRB, Carmen Tocala, este socata de afirmatiile incendiare facute de oficialii din baschet si ne-a precizat ca a declansat o ancheta interna, dupa care, daca apar probe, va sesiza DNA. "FRB nu se asociaza sub nicio forma cu acuzele de viciere de rezultat ale unor meciuri, de primire de foloase necuvenite, de interventie si influentare a arbitrilor.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.