Sport 15 Mai 2009 01:10
Finantatorul Farului, Gheorghe Bosanceanu, a declarat, joi, dupa sedinta Consiliului Director al clubului, ca intentioneaza sa isi retraga sprijinul financiar, incepand cu sezonul viitor, in cazul in care autoritatile locale nu se vor implica, transmite corespondentul NewsIn.
"Nu fug, raman principalul finantator, dar imi asum responsabilitatea numai pana la finalul campionatului. Daca orasul se mobilizeaza in jurul Farului, raman si aduc bani, daca nu, imi retrag sprijinul. Daca as fi putut singur, as fi ramas, dar eu nu pot sa fac mai mult. Cu banii pe care ii bag eu, e clar ca te bati la retrogradare, nu poti mai mult. In primul an, am investit 800.000 de dolari, acum am ajuns la 3,5 milioane si retrogradez? Mai bine ma retrag. De ce sa cheltui 4 milioane de dolari pe an si sa fiu si injurat?", a spus finantatorul Farului, Gheorghe Bosanceanu, citat de NewsIn.

Oficialul gruparii constantene crede ca Farul va evolua in primul esalon si in sezonul viitor, chiar daca va retrograda, deoarece ar putea beneficia de neprimirea licentei de unele formatii: "Sincer, cred ca Farul va ramane in Liga I, pentru ca sunt cateva cluburi cu probleme serioase la obtinerea licentei, iar in acest an Comisia de Licentiere nu mai are niciun motiv sa acorde flexibilitatea anilor trecuti. Mai sunt si cluburile care promoveaza si poate nu obtin licenta".

Omul de afaceri a precizat ca a solicitat Adunarii Generale revocarea sa din functia de presedinte al Consiliului Director, iar noul presedinte este Dumitru Manole, consilier judetean din partea PSD. "E o mare responsabilitate pe care membrii fondatori si Consiliul Director mi-au acordat-o. Voi face tot posibilul sa depasim aceasta perioada, chiar daca echipa nu e pe un loc care ne convine", a spus Manole, completat de Bosanceanu: "Impreuna vrem sa aducem lumea pe stadion, sa aducem sponsori si agenti economici care sa sustina echipa".

Joi a avut loc Adunarea Generala a membrilor fondatori si a Consiliului Director al FC Farul, in care s-a facut o analiza a rezultatelor sportive ale Farului, constatandu-se ca doar unul dintre cele doua obiective a fost indeplinit, intinerirea echipei, in timp ce clasarea in prima jumatate a clasamentului Ligii I este compromis. Cu patru etape inainte de finalul sezonului, Farul se afla pe locul 16, cu 23 de puncte, fiind la 9 puncte in spatele echipei aflate pe ultimul loc neretrogradabil.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.