Sport 15 Mai 2009 17:02
Curtea de Apel Pitesti a respins ieri recursul procurorilor DNA impotriva deciziei magistratilor Tribunalului Arges, de neprelungire a mandatului de arestare a arbitrului Aurelian Bogaciu, aceasta parasind, in jurul orei 16.30, arestul IPJ Arges.
"S-a respins recursul declarat de DNA Serviciul Teritorial Pitesti, impotriva incheierii. S-a casat, in parte, incheierea atacata numai in ceea ce priveste obligatiile instituite in sarcina inculpatului. Instituie in sarcina inculpatului si urmatoarele obligatii: sa se prezinte la organul de politie care e desemnat cu supravegherea, organul judiciar care a dispus masura conform programului de supraveghere intocmit de organul de politie sau ori de cate ori este chemat, si a doua sa nu detina, sa nu foloseaca si sa nu poarte nicio categorie de arma. Instituie in sarcina inculpatului de a nu se deplasa la sediile cluburilor sportive, la FRF si CCA. Casarea in parte a incheierii a avut ca efect doar stabilirea unor obligatii suplimentare", a declarat Cristian Galateanu, consilier relatii cu presa Curtea de Apel Pitesti.

Tribunalul Arges a respins, marti, 12 mai, propunerea procurorilor anticoruptie de prelungire a masurii arestarii preventive si au dispus inlocuirea arestului preventiv cu masura neparasirii localitatii de domiciliu in cazul arbitrului Aurelian Bogaciu.

Decizia nu este definitiva si a fost atacata cu recurs de procurori.

Tribunalul Arges a avut joi termen de solutionare a cererii de eliberare pe cautiune a arbitrului Aurelian Bogaciu.

Potrivit judecatoarei Aneta Duta, purtator de cuvint Tribunalul Arges, magistratii au fixat cautiunea la 10.000 lei si au acordat termen pentru luni, 18 mai, pentru ca prin aparatorul sau sa depuna chitanta privind plata cautiunii pina la termenul stabilit.

Aurelian Bogaciu a fost arestat preventiv in noaptea de 29 spre 30 aprilie, de DNA Pitesti, pentru luare de mita, in scandalul de coruptie din arbitraj, fiind acuzat ca a primit o suma de bani si ca a acceptat cazarea gratuita la hotel, in schimbul unui ajutor pe care urma sa-l dea echipei de fotbal FC Arges. Mandatul de arestare al lui Bogaciu ar fi expirat la 29 mai.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.