Sport 15 Mai 2009 12:54
Antrenorul echipei Rapid, Viorel Hizo, sustine ca derby-ul cu Steaua este extrem de important in lupta pentru un loc in cupele europeane si considera ca giulestenii se pot impune fara probleme in cazul in care nu vor repeta anumite greseli din meciurile trecute.
"Ne asteapta un meci foarte greu si extrem de important. Suntem pregatiti, iar echipa care va invinge, in proportie de 70%, isi va asigura un loc in cupele europene, deci miza e cu atat mai mare. Trebuie sa obtinem punct sau puncte din Ghencea. Avem un moral bun, jucatorii au incredere in ei, s-au pregatit bine si sunt increzatori. Ne mai trebuie si putina sansa. Daca vom gresi mai putin, ne vom impune. Nu ma tem de Steaua, imi e frica doar de noi. Daca facem un joc bun, asa cum stiu ca putem, nu vom avea niciun fel de probleme in a ne apropia victoria", a spus Hizo.

Tehnicianul a afirmat ca rezultatul va fi mult mai important decat jocul, asa ca derby-ul cu Steaua ar putea fi unul lipsit de spectacol. "Rezultatul primeaza si nu doar in acest meci. Mai sunt 4 etape din campionat, iar daca jucam frumos si pierdem nu ne ajuta deloc in lupa pentru indeplinirea obiectivului", a mentionat Hizo, care este de parere ca jucatorii sai nu se vor gandi la bani in timpul partidei cu Steaua.

Viorel Hizo a salutat decizia membrilor Comisiei de Disciplina de a nu suspenda stadionul Stelei dupa incidentele de la meciul cu Dinamo, din etapa a 30-a a Ligii I. Clubul din Ghencea a primit doar un avertisment si o penalitate sportiva, astfel incat jocul cu Rapid se va juca su spectatori, iar Hizo considera ca decizia este una "inteleapta", pentru ca "ar fi fost pacat ca un asemenea derby sa se joaca fara fani in tribune".

Mijlocasul alb-visiniilor, Costin Lazar, sustine ca formatia sa nu va merge in Ghencea sa obtina doar un punct, pentru ca si Steaua trece printr-o perioada grea, iar giulestenii pot profita de acest lucru. "Va fi un meci de care pe care. La un asemenea meci nu mai conteaza primele, banii sau orice altceva. Imortant e sa intram pe teren si sa ne impunem. Meciul cu Steaua e primul din acest final de campionat si devine astfel cel mai important. Degeaba invingem acum si pierdem urmatoarele 3 jocuri, asa nu vom ajunge in Cupa UEFA".

Portughezul Ricardo Fernandes este de parere ca formatia sa poate castiga meciul pentru ca vine dupa doua victorii consecutive, iar jucatorii au un moral foarte bun. Fundasul a mai afirmat ca desi este din strainatate cunosste importanta derby-ul cu Steaua si va face tot ce poate in teren, pentru ca giulestenii sa se impuna.

Antrenorul formatiei din Grant nu va putea conta pe Maftei, care este suspendat, dar nici pe Grigore, care inca nu si-a reluat antrenamentele. Cesinha nu este complet refacut, Ivelja si-a reluat pregatirea abia miercuri, iar Ricardo Fernandes vine dupa o pauza, insa Viorel Hizo sustine ca ultimii trei isi doresc foarte mult sa joace si ar putea fi trimisi in teren.

Derby-ul Steaua-Rapid, din etapa a 31-a a Ligii I, se va disputa vineri, de la ora 21:00 si va fi transmis de Antena 1.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.