Sport 14 Mai 2009 00:05
Revelatia Ligii I, Unirea Urziceni, are pe banca un antrenor platit la nivel european.Mitul ca Unirea este o echipa saraca se refera probabil doar la fotbalisti. Tehnicianul Dan Petrescu are un salariu pe care multi doar il viseaza: peste 40.000 de euro lunar.
In 2006, Dan Petrescu a terminat conturile cu Wisla Cracovia si a revenit in tara, unde a fost contactat de actualul patron al Unirii, Dumitru Bucsaru. A fost o intelegere imediata, antrenorul incasand o retributie lunara de 10.000 de euro.

Cum rezultatele au inceput sa apara, Unirea terminand in urma cu un sezon pe locul 5, la egalitate de puncte, insa cu ocupantele locurilor 3 si 4, Rapid si Dinamo, situatia s-a rasturnat. Patronului i-a fost frica sa nu-l piarda, mai ales ca echipa juca, iar o clasare cat mai sus asigura mai multi bani din drepturi tv.

Calculul era simplu pentru Bucsaru: decat sa aduc un antrenor de pluton cu 100.000 de euro pe an, sa ajung pe locul 11 si sa iau doar 1,2 milioane de euro din drepturile tv, mai bine il pastrez pe Dan Petrescu cu 500.000 de euro pe sezon, ies pe locul 3, iar din drepturi revin Urziceniului 2,2 milioane de euro. In plus, participarea in Europa League ar putea aduce clubului alte cateva milioane de euro.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.