Sport 14 Mai 2009 00:03
Relatiile dintre presedintele UEFA, Michel Platini, si cel al FIFA, Joseph Blatter, s-au racit in ultimele zile din cauza cazurilor de coruptie din fotbalul romanesc.
Francezul s-a vazut obligat sa se afiseze alaturi de Mircea Sandu la centenarul FRF, in timp ce elvetianul a invocat o sinuzita rebela si a spus pas aniversarii din Romania. Fisura dintre Platini si Sandu, pe de o parte, si Blatter, pe de alta, dateaza de la finele anului 2006. Atunci, Nasul i-a adunat la Bucuresti pe reprezentantii federatiilor din Estul Europei si i-a convins pe acestia sa-l aleaga la sefia UEFA pe Platini, in dauna omului sustinut de Blatter, Lennart Johansson.

Mircea Sandu este pe cale sa reuseasca ceea ce putini anticipau: sa-i desparta pe cei mai importanti oameni de fotbal din lume, Michel Platini si Sepp Blatter. Presedintele FRF se bazeaza pe sprijinul neconditionat al francezului, in ciuda acuzatiilor de coruptie care domina acest sport in ultima vreme. Platini s-a afisat in aceste zile alaturi de Mircea Sandu, ca o recompensa a acestuia dupa ce, in urma cu mai bine de doi ani, a fost ajutat sa castige fotoliul de sef al UEFA. Dupa cum se stie, actualul presedinte al UEFA a fost ales cu ajutorul lui Mircea Sandu, care a facut lobby pe langa sefii de federatii din Europa de Est cu ocazia unei intalniri desfasurate la Hotelul Intercontinental din Bucuresti.

"Sandu a jucat formidabil. I-a adus aici pe toti presedintii din Europa de Est, le-a dat azimutul, pe Platini, si dovada este ca a iesit presedinte! Platini va fi langa Sandu pentru ca stie ca el a facut lobby la Bucuresti pentru alegerea sa. Stiam de la acea intrunire de la Intercontinental ca va iesi Platini, dar nu vreau sa spun mai multe. Se poate spune ca Platini a fost ales la Bucuresti”, a declarat Mitica Dragomir in ianuarie 2007.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.