Sport 14 Mai 2009 17:43
Presedintele UEFA, Michel Platini, a declarat, miercuri, ca forul european nu va mai accepta in niciun fel rasismul pe stadioanele din Europa si de aceea a propus in cadrul Comitetului Executiv ca arbitrii sa opreasca, sa suspende sau sa anuleze meciurile in care apar astfel de probleme
"De mai mult timp am semnalat indignarea mea fata de actele de rasism. Acestea reprezinta o insulta si nu putem tacea pentru ca altfel am fi complici. Am propus in Comitetul Executiv ca arbitrul sa opreasca, suspende si in ultima instanta sa anuleze meciurile daca din tribune vor fi scandate injurii rasiste. Nu putem tolera ca pe un stadion spectatorii sa umileasca oamenii care nu sunt la fel ca ei", a spus Platini, la Bucuresti, in cadrul unei conferinte de presa.

Fostul international francez a precizat ca o decizie va fi luata la urmatorul Comitet Executiv al UEFA. "La urmatoarea sedinta vor fi stabilitate toate detaliile acestei masuri, dar in pricinpal, arbitrul va fi cel care va decide totul. Aceasta propunere va fi discutata la Vilnius, in iulie, dar va asigur ca vom face tot posiblul sa luptam impotriva acestui fenomen", a mai opinat acesta.

Presedintele UEFA, Michel Platini, a cerut marti, in cadrul Comitetului Executiv, care a avut loc la Bucuresti, toleranta zero fata de actele de rasism, propunand ca arbitrii sa aiba posibilitatea de a opri meciurile in cazul unor astfel de incidente.

Comitetul Executiv al UEFA s-a intrunit la Bucuresti pentru prima data in noua formula, dupa ce au fost alesi sapte noi membri la cel de-al XXXIII-lea Congres Ordinar al UEFA din luna martie, desfasurat in Copenhaga.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.