Sport 14 Mai 2009 17:39
Curtea de Apel Pitesti a respins, miercuri, cererea de eliberare pe cautiune a vicepresedintelui autosuspendat al Comisiei Centrale a Arbitrilor, Marcel Lica, dupa ce acesta a fost eliberat din arest prin neprelungirea mandatului, iar cautiunea platita de observator ii va fi returnata.
"S-a admis recursul DNA, s-a casat incheierea si rejudecand a fost respinsa cererea de eliberare pe cautiune ca ramasa fara obiect. S-a dispus restituirea cautiunii", a declarat judecatorul Paula Cotovanu, purtator de cuvant al Curtii de Apel Pitesti, transmite NewsIn.

Observatorul FRF Marcel Lica a iesit din arestul IPJ Arges marti seara, dupa ce Curtea de Apel Pitesti a respins recursul procurorilor DNA Pitesti la decizia Tribunalului Arges de neprelungire a mandatului de arestare in cazul acestuia.

Lica a fost obligat de instanta sa nu paraseasca municipiul Constanta, sa se prezinte la organul de urmarire penala si la instanta de judecata ori de cate ori este chemat, sa se prezinte la organul de politie din localitatea de domiciliu si sa nu isi schimbe locuinta fara incuviintarea instantei. De asemenea, Lica nu are voie sa ia legatura cu ceilalti inculpati sau cu ceilalti martori din dosar.

Finantatorul echipei FC Arges, Cornel Penescu, fostul presedinte al CCA Gheorghe Constantin, directorul hipermarketului PIC, Liviu Facaleata si fostul director al OPC Arges Cristian Libertatu raman in arest, dupa ce Curtea de Apel Pitesti a admis recursul procurorilor DNA la decizia Tribunalului Arges de luni de a nu prelungi mandatele de arestare. Potrivit judecatoarei Paula Cotovanu, purtator de cuvant al Curtii de Apel Pitesti, hotararea este definitiva, iar celor patru inculpati li s-a dispus prelungirea mandatelor de arestare preventiva pe o perioada de 30 de zile. "Mandatele de arestare intra in vigoare pe data de 13 mai, pana pe 11 iunie, inclusiv", a declarat judecatorul Paula Cotovanu.

Tribunalul Arges a acceptat luni, 11 mai, eliberarea pe cautiune a fostului vicepresedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor, observatorul Marcel Lica, dupa ce acesta a platit 10.000 de lei.

Marcel Lica a fost arestat in data de 23 aprilie, sub acuzatia de luare de mita. Potrivit procurorilor, observatorul Marcel Lica, desemnat de Federatia Romana de Fotbal la meciul dintre FC Arges si Otelul Galati, i-a pretins lui Liviu Facaleata, un apropiat al finantatorului FC Arges, Cornel Penescu, suma de 3.000 de dolari pentru a intocmi un raport de observare favorabil echipei FC Arges Pitesti, din care a primit efectiv suma de 2.000 dolari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.