Sport 14 Mai 2009 17:34
Satul olimpic pentru competitia din 2012 de la Londra va fi finantat in intregime de bani din fonduri publice, deoarece criza mondiala a impiedicat organizatorii sa gaseasca investitori privati
"A fost propus un acord privat, dar nu era o solutie de bun auugur, din cauza crizei financiare din lume. Satul olimpic va fi finantat exclusiv din fonduri publice si dupa incheierea competitiei va deveni proprietatea statului, urmand ca membrii comunitatii sa isi recupereze o parte din bani din exploatarea ulterioara a satului", a declarat Ministrul pentru Jocurile Olimpice, Tessa Jowell, informeaza NewsIn.

Autoritatile publice din Londra au apelat la sfarsitul anului 2008 la fondurile de urgenta pentru a putea continua lucrarile la Satul Olimpic, iar acum vor fi nevoite sa mai injecteze inca 324 de milioane de lire sterline in proiect.

Construirea satului ar fi trebuit facuta si cu ajutorul investitorilor straini, dar cum acest lucru nu a fost posibil, fondurile pe care institutiile statului le vor investi in Satul Olimpic nu sunt incluse in proiectul initial, dat publicitatii in anul 2005.

Comisia responsabila cu lucrarile la Satul Olimpic, care face parte din Comitetul International Olimpic (CIO), a facut recent o vizita in Marea Britanie si s-a declarat multumita de lucrari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.