Sport 14 Mai 2009 14:16
Akon va inregistra imnul oficial al Campionatului Mondial de Fotbal care va avea loc in iunie 2010 in Africa de Sud.
FIFA i-a propus cantaretului senegalez sa fie directorul muzical al turneului si sa participe de asemenea si la ceremonia de deschidere, care va avea loc in Iunie. "Am fost angajat ca director muzical pentru Cupa Mondiala", a declarat acesta, " eu voi superviza imnul si muzica pentru ceremoniile Cupei Mondiale, in aceasta saptamana merg deja in Africa de Sud pentru intalniri. Iubesc fotbalul, astfel ca este o mare onoare", citeaza Allheadlinenews.

In ciuda faptului ca este foarte bun prieten cu internationalul englez David Beckham, Akon sustine ca nu planuieste sa invite niciun fotbalist sa cante pe melodie. "Stiu, David este prietenul meu.. insa nu o sa ii cer sfatul. Fotbalistii ar trebui sa se rezume la fotbal", a concluzionat rapperul care va fi suporterul natiunii gazda in timpul campionatului mondial.

In 1990, New Order a inregistrat imnul oficial "World in Motion", in care canta starul Liverpool, John Barnes, in timp ce alti fotbalisti, inclusiv Paul Gascoigne si Peter Beardsley, intrau pe refren. Cantecul oficial al turneului din Germania 2006 a fost "Celebrate the Day" al actorului german Herbert Groenmeyer.

Akon este fiul renumitului percusionist senegalez, Mor Thiam. Rapperul isi impartea timpul intre America si Senegal, pana la varsta de 15 ani cand s-a mutat definitiv in SUA. Acum in varsta de 36 de ani, a devenit cunoscut odata cu lansarea primului sau single, "Locked Up". Cel de-al doilea material discografic i-a adus o nominalizare la premiile Grammy penru piesa "Smack That".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.