Reprezentativele Germaniei si Argentinei au obtinut calificarea in semifinalele Cupei Confederatiilor, dupa ce au castigat meciurile disputate, sambata, cu echipele Tunisiei, respectiv Australiei, in grupa A. Germania si Argentina au acum cate sase puncte si isi vor disputa primul loc in grupa, maine, in meciul direct de la Nurnberg. In primul meci s-au intalnit Germania si Tunisia, iar gazdele competitiei s-au chinuit serios in fata trupei conduse de Roger Lemerre.

Nemtii au reusit in cele din urma sa se impuna in finalul partidei, cand au inscris trei goluri in 16 minute, prin reusitele lui Michael Ballack, Bastian Schweinsteiger si Mike Hanke. In cel de-al doilea meci, Argentina a invins cu scorul de 4-2 (2-0) selectionata Australiei. Luciano Figueroa a fost jucatorul numarul unu pentru "pume", el reusind nu mai putin de trei goluri (12, 53, 89). Pentru Argentina a mai marcat Juan Roman Riquelme 32 (penalti), in timp ce golurile Australiei au fost inscrise de John Aloisi.

Omul meciului, Figueroa, a marturisit la finalul meciului: "Pentru mine este foarte important ca am marcat aceste trei goluri. Este o onoare sa fiu unul dintre jucatorii testati de selectioner. Mi s-a oferit o ocazie superba astazi. Am aratat ca sunt capabil marcand aceste trei goluri. Acum, vrem sa invingem Germania, deoarece vrem sa terminam faza grupelor pe primul loc".