Sport 13 Mai 2009 18:17
Curtea de Apel Pitesti a admis recursul procurorillor DNA la decizia Tribunalului Arges de a nu prelungi mandatele de arestare pentru Cornel Penescu, Gheorghe Constantin, Cristian Liberatatu si Liviu Facaleata, acestia ramanand in arest. Singurul care a fost pus in libertate este Marcel Lica.
Curtea de Apel Pitesti a judecat, marti, recursul inaintat de procurorii DNA privind decizia Tribunalului Arges de a nu prelungi mandatele de arestare pentru cinci dintre inculpatii din dosarul coruptie din arbitraj, informeaza NewsIn.

Decizia de luni, 11 mai, a Tribunalului Arges de respingere a propunerii procurorilor DNA de prelungire a mandatelor de arestare preventiva pentru cei cercetati in scandalul de coruptie din fotbal se aplica pentru cinci inculpati: Cornel Penescu, Gheorghe Constantin, Marcel Lica, Liviu Facaleata, Cristian Libertatu.

In cazul arbitrului Aurelian Bogaciu cauza s-a disjuns, avocatul lui solicitand, luni, amanarea discutarii cazului pentru a putea studia dosarul, intrucat tot luni s-a judecat, la Curtea de Apel, recursul depus de clientul sau impotriva respingerii cererii de eliberare sub control judiciar. Marti, Tribunalul Arges a respins si in cazul lui Aurelian Bogaciu propunerea procurorilor anticoruptie de prelungire a masurii arestarii preventive. Decizia nu este definitiva si poate fi atacata cu recurs in termen de 24 de ore.

Magistratii Tribunalului Arges au respins, luni, cererea procurorilor DNA de prelungire a mandatelor de arestare preventiva pentru finantatorul FC Arges, Cornel Penescu, fostul director al OPC Arges Cristian Libertatu, directorul hipermarketului PIC, Liviu Facaleata, fostul presedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA), Gheorghe Constantin, si vicepresedintele autosuspendat al CCA Marcel Lica. Decizia de luni a Tribunalului Arges a fost atacata cu recurs.

Mandatele de arestare pentru Cornel Penescu, Gheorghe Constantin, Liviu Facaleata si Cristian Libertatu expira in data de 12 mai, iar in cazul lui Bogaciu si Lica mandatele de arestare preventiva expira in data de 21 mai.

La Tribunalul Arges s-au prezentat luni si arbitrii Marcel Savaniu si Sorin Corpodean. Cei doi au fost eliberati vineri din arestul IPJ Arges, dupa ce Curtea de Apel Pitesti a admis recursurile impotriva respingerii cererii de eliberare sub control judiciar.

Observatorul FRF a iesit din arestul IPJ Arges marti, in jurul orei 18.30, dupa ce Curtea de Apel Pitesti a respins recursul procurorilor DNA Pitesti, la decizia Tribunalului Arges de neprelungire a mandatului de arestare in cazul acestuia. El a fost asteptat la iesirea din arest de baiatul sau cel mare si a plecat direct spre Constanta.

"Este o perioada grea a vietii mele. Sper ca s-a sfarsit. Sigur ca procesul va continua cu mine in stare de libertate. Un om trebuie sa beneficieze de prezumtia de nevinovatie", a afirmat vicepresedintele autosuspendat al Comisiei Centrale a Arbitrilor, la iesirea din arest.
Intrebat daca ii pare rau ca nu va putea participa la competitiile sportive, Marcel Lica a raspuns ca, deocamdata, se gandeste doar la familia lui. "Acum nu imi sta gandul la activitatile sportive. Imi sta gandul la familia mea. Nu mi-am vazut baiatul cel mic", a spus Lica, potrivit NewsIn.

"Imi pare rau de cei care au ramas inauntru, dar sper sa iasa si ei. Abia astept sa imi imbratisez familia si sa imi demonstrez nevinovatia", a adaugat observatorul FRF.

Lica a fost obligat de instanta sa nu paraseasca municipiul Constanta, sa se prezinte la organul de urmarire penala si la instanta de judecata ori de cate ori este chemat, sa se prezinte la organul de politie din localitatea de domiciliu si sa nu isi schimbe locuinta fara incuviintarea instantei. De asemenea, Lica nu are voie sa ia legatura cu ceilalti inculpati sau cu ceilalti martori din dosar.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.