Ieri, in jurul orei 14, noul antrenor al echipei Steaua, Oleg Protasov, a aterizat pe Aeroportul "Henri Coanda". Tehnicianul, care a semnat un contract pe o perioada de doi ani cu "ros-albastrii", a fost insotit de Mihai Stoica. "Nu pot sa spun nimic, abia am venit. Sunt bucuros ca am ajuns aici. Am venit sa ma intalnesc cu domnul presedinte ca sa discutam. Pana acum am discutat despre contract cu Mihai Stoica. Am vazut casete cu jucatorii stelisti, dar nu pot spune ca ii cunosc pe fotbalisti, desi am adunat destule informatii. Am venit pentru a stabili unele lucruri. Vorbim mai mult dupa ce semnam contractul", au fost singurele cuvinte ale ucraineanului la aterizarea in Bucuresti.

Apoi, tehnicianul a acordat cateva autografe unor fani stelisti, dupa care s-a indreptat catre limuzina care il astepta ca sa-l conduca in Pipera, la vila lui Gigi Becali, pentru a parafa contractul. Din cate se pare, ucraineanul va primi un salariu de 250.000 de dolari pe an si va avea ca obiectiv patrunderea in grupele Ligii Campionilor, precum si castigarea campionatului. Mihai Stoica, cel care l-a adus in Ghencea si pe Walter Zenga, si-a indreptat atentia catre Protasov din cauza ca acesta este adeptul sistemului de joc 4-4-2, folosit de mult timp in Ghencea.

Dupa cum a marturist, ucrainenul este un tip intransigent, care tine la disciplina. "Jucatorii trebuie sa se miste continuu. Mingea sa circule rapid si actiunile ofensive sa fie cat mai des finalizate. Uneori, explodez cand un jucator face altceva decat ceea ce i-am spus. Nu voi tolera actele de indisciplina. Fiecare trebuie sa fie constient ca tot ceea ce fac este in interesul echipei pentru ca antrenorul este principalul responsabil pentru rezultate", declara cu ceva timp in urma Protasov. La Steaua, ucraineanul va lucra alaturi de Aurel Ticleanu, in timp ce secund va fi grecul Filis Apostolis, cu care a lucrat si la Olympiakos.

De asemenea, fostul international sovietic va fi insotit si de catre doi fizioterapeuti, Theodoros Mpalidis si Aristides Chaloudakis. In varsta de 41 de ani, Protasov si-a inceput cariera de antrenor in 1998, cand a condus formatia elena de liga secunda FC Veria. In sezonul 2002-2003 a ajuns la Olympiakos Pireu cu care a castigat campionatul Greciei, fiind demis in sezonul urmator. In decembrie 2004 a fost numit antrenor la echipa cipriota AEL Limassol, pe care a pregatit-o trei luni. Ca jucator, Oleg Protasov a participat la doua Cupe Mondiale (1986 si 1990) si la un Campionat European (1988) cu fosta echipa nationala a URSS.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.