Sport 12 Mai 2009 23:05
Mastersul organizat de roman la Madrid rivalizeaza in premii si venituri cu turneele de Grand Slam.
Crema tenisului mondial, fete si baieti, s-a adunat saptamana aceasta la Madrid la un turneu cu premii pe masura: 7,2 milioane de euro. Proprietarul competitiei, la startul careia s-au adunat Rafael Nadal, Roger Federer, Novak Djokovic, Dinara Safina, Ana Ivanovic sau surorile Williams, este nimeni altul decat romanul Ion Tiriac, prilej pentru presa internationala sa-l portretizeze.

Cunoscut mai mult ca partenerul de dublu al lui Ilie Nastase, Tiriac a navigat pe marea schimbarii de la comunism la capitalism. Si-a pus in joc contactele sportive, etica muncii si instinctul de om de afaceri, transformandu-le intr-una dintre cele mai mari averi din Europa de Est, estimata anul trecut de "Forbes“ la 1,2 miliarde de dolari.

De-a lungul timpului, fostul component al echipei de Cupa Davis a Romaniei a patronat diverse turnee, cele mai multe in Germania.

Pe ultimul dintre acestea a decis, in 2002, sa-l mute la Madrid. Si asta la indemnul prietenului si fostului sau adversar, Manolo Santana. Acesta a contribuit la facilitarea contactelor cu autoritatile din Madrid.

"O intrebare mi-a staruit mereu in minte: de ce Spania nu are un turneu mare”, spune Santana, care a devenit director la turneul de la Madrid. Desi spune ca tenisului ii dedica acum doar 5% din timpul sau, Tiriac, care a implinit saptamana trecuta 70 de ani, si-a facut o placere si o mandrie personala din a aduce la Madrid uriasul turneu.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.