Sport 12 Mai 2009 17:33
Tribunalul Arges a decis, luni, eliberarea pe cautiune a observatorului FRF Marcel Lica, dupa ce magistratii au stabilit, la sfarsitul saptamanii trecute, suma de 10.000 de lei drept cautiune pentru eliberarea acestuia, informeaza corespondentul Newsin.
Decizia poate fi atacata cu recurs in termen de 24 de ore.

Tribunalul a pus in vedere inculpatului ca, prin aparatorul sau, sa depuna chitanta privind plata cautiunii pana la termenul stabilit.
Curtea de Apel Pitesti a acceptat, in data de 4 mai, recursul procurorilor impotriva deciziei de eliberare sub control judiciar a observatorului FRF Marcel Lica, arestat in data de 23 aprilie sub acuzatia de luare de mita, astfel incat acesta a ramas in arest. Joi, 7 mai, avocatul lui Lica a depus la Tribunalul Arges o cerere de eliberare pe cautiune.

In data de 30 aprilie, Tribunalul Arges a decis eliberarea provizorie sub control judiciar a observatorului FRF Marcel Lica. Astfel, instanta a admis cererea lui Lica, pe care l-a obligat, in schimb, sa nu paraseasca municipiul Constanta, sa se prezinte la organul de urmarire penala si la instanta de judecata ori de cate ori este chemat, sa se prezinte la organul de politie din localitatea de domiciliu si sa nu isi schimbe locuinta fara incuviintarea instantei. De asemenea, Lica nu are voie sa ia legatura cu ceilalti inculpati. Procurorii au atacat decizia cu recurs.

In scandalul de coruptie in fotbal care a fost declansat la Pitesti au fost arestati arbitrii Marcel Savaniu, Sorin Corpodean, Aurelian Bogaciu, vicepresedintele autosuspendat al Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA) Marcel Lica, fostul presedintele al CCA Gheorghe Constantin, patronul FC Arges Cornel Penescu. De asemenea, au fost arestati preventiv, alaturi de Penescu, directorul hipermarketului pitestean PIC (apartinand fratilor Penescu, n.r.), Liviu Facaleata, si fostul director al OPC Arges Cristian Libertatu.

Tribunalul Arges a respins, luni, propunerea procurorilor DNA de prelungire a mandatelor de arestare preventiva pentru persoanele arestate in scandalul de coruptie din fotbal. Mandatele de arestare pentru Cornel Penescu, Gheorghe Constantin, Liviu Facaleata si Cristian Libertatu expira in data de 12 mai, iar in cazul lui Bogaciu si Lica mandatele de arestare preventiva expira in data de 21 mai. Decizia de luni a Tribunalului Arges poate fi atacata cu recurs.

In scandalul de coruptie in fotbal care a fost declansat la Pitesti au fost arestati arbitrii Marcel Savaniu, Sorin Corpodean, Aurelian Bogaciu, vicepresedintele autosuspendat al Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA) Marcel Lica, fostul presedintele al CCA Gheorghe Constantin, patronul FC Arges Cornel Penescu. De asemenea, sunt arestati preventiv, alaturi de Penescu, directorul hipermarketului pitestean PIC (apartinand fratilor Penescu, n.r.), Liviu Facaleata, si fostul director al OPC Arges Cristian Libertatu.

Arbitrii Marcel Savaniu si Sorin Corpodean au fost eliberati din arest vineri, dupa ce Curtea de Apel Pitesti a admis recursurile impotriva respingerii cererii de eliberare sub control judiciar.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.