Sport 12 Mai 2009 17:14
Federatia Romana de Fotbal a realizat un profit de 13 milioane de lei in anul 2008, care va fi inclus in bugetul pentru anul in curs, cifrat la 12.784.000 de euro, a anuntat, luni, presedintele FRF, Mircea Sandu.
In Adunarea Generala a FRF a fost prezentat bilantul contabil la data de 31 decembrie 2008, iar FRF a raportat un profit de 13 milioane de lei. Acesta va fi pastrat in conturi pentru a continua activitatile fotbalistice in anul care urmeaza, scrie NewsIn.

Bugetul pentru anul 2009 este 12.784.000 de euro, din care 9,8 milioane de euro reprezinta venituri din acest an, iar restul este profitul de anul trecut. Sandu a mai precizat ca in buget nu au fost incluse si ce aproximativ 3 milioane de euro, care urmeaza sa fie primite de la Loteria Romana.

Presedintele a mai anuntat si cheltuielile care vor avea cel mai mare cuantum in acest an: un milion de euro va fi directionat spre esaloanele inferioare, 600.000 de euro catre fotbal feminin si fotbal in sala, iar 1,5 milioane de euro catre alte investitii. De asemenea, va fi demarat un proiect, de aproximativ 3 milioane de euro, prin care toate terenurile echipelor din Liga a II-a vor fi refacute.

Adunarea Generala a FRF a aprobat completarea unui articol din Regulament, prin care Comitetul Executiv, care avea atributii doar la numirea selectionerului, sa aiba un cuvant de spus si in privinta demitereii acestuia. De asemenea, pentru a evita situatia din perioada lui Victor Piturca, Adunarea Generala a hotarat prin regulament ca selectionerul sa fie obligat sa prezinte periodic Comitetului Executiv rapoarte despre activitatea sa.

Reprezentantul clubului Dunarea Galati, Auras Brasoveanu, a propus ca un procent de 20% din drepturile de televizare sa mearga la FRF ca taxa, moment in care presedintele LPF, Dumitru Dragomir, a reactionat virulent, jignindu-l pe Brasoveanu: "Mergi, domne, si ia niste apa in gura". Spiritele au fost calmate la interventia presedintelui FRF.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.