Sport 12 Mai 2009 17:06
Presedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat ca in fotbalul romanesc trebuie luate masuri extrem de dure deoarece a ajuns intr-o situatie precara din cauza coruptiei si spune ca arbitrajul trebuie schimbat in totalitate.
"Daca persoanele suspectate sunt gasite vinovate, atunci ar trebui sa facem ceva sa curatam fotbalul. Avem probleme grave, iar cele mai importante sunt cele legate de coruptie. Trebuie sa curatam neaparat si arbitrajul. Ma gandesc la marii arbitri, la ce au realizat ei si ma uit unde am ajuns acum. Avem nevoie de o generatie de arbitri care sa nu puna baze pe mercantilism. Daca se dau bani arbitrilor, bucuria e de scurta durata. Alta data, acelasi arbitru poate lua bani de la altcineva si va dezavantajeaza. Se intra astfel intr-o morisca din care nimenu nu are de castigat", a spus Sandu in cadrul Adunarii Generale a FRF, potrivit NewsIn.

Acesta a facut un apel pentru ca gruparile romanesti sa nu mai transfere foarte multi jucatori straini si s-a declarat dezamagit de comportamentul unora dintre antrenori. "Toate echipele ar trebui sa inceteze sa mai dea sume mari pe jucatori din strainatate pentru ca nu reprezinta solutii viabile si ar trebui sa se puna bazele pe cresterea copiilor din propriile pepiniere. Multi dintre conducatorii clubului reproseaza FRF ca nu tine cont de propunerile lor, dar realitate este ca una declara si alta fac. In plus, acum, multi dintre antrenori s-au specializat pentru a face show pe banca tehnica si sa ia suspendari. Unii dintre ei au devenit acum mai multi critici de arbitraj. Nu ar trebui sa faca asa ceva pentru ca nu e de bun gust", a adaugat conducatorul forului romanesc.

Sandu a dezvaluit ca Romania ar putea organiza Campionatul European din 2024, in colaborare cu cel putin o tara vecina, dar totul depinde de infrastructura. "Avem posibilitatea necesara pentru a organiza turneul final EURO 2024, cu una dintre tarile vecine sau chiar cu doua pentru ca FRF are experienta necesara dupa a depus atata munca pentru a aduce Europa League din 2012 si Campionatul European U19 din 2011".

Presedintele FRF s-a declarat contrariat si de atitudinea mai multor internationali, afirmand ca nationala nu are nevoie de jucatori blazati. "Cine priveste convocarea ca pe un act obisnuit, sa nu mai vina deloc. In niciun caz nu avem nevoie la nationala de jucatori blazati, ei trebuie sa vina cu sufletul la nationala. Razvan trebuie sa creeze acum o echipa competitiva care sa poate lupta pentru EURO 2012. Nu ma refer la cineva anume, dar am tras un semnal de alarma pentru ca nationala are nevoie de entuziasm", a precizat Mircea Sandu, adaugand ca Razvan Lucescu si-a inceput deja munca de selectioner si a discutat cu mai multi dintre jucatori.

Prezent la Adunarea Generala, Octavian Bellu, secretarul de stat din MTS, considera ca fotbalul romanesc are puterea de a reveni acolo unde ii este locul, dar e nevoie pentru ca justitia sa elimine coruptia. "Este momentul sa iesim din muzeu si sa nu ne mai entuziasmam din cauza unor trofee sau performante din trecut. Acelea trebuie sa ne motiveze, dar si sa ne responsabilizeze. Fotbalul are un viitor in Romania, are si cu cine, si cu ce sa mearga mai departe. Trebuie sa se treaca peste momentul dificil din fotbal. Nu suntem nici inventatorii coruptiei, nu detinem nici solutia miraculoasa de a scapa de ea, dar vine un moment cand trebuie sa facem curatenie. Trebuie sa lasam justiatia sa isi faca treaba. Acum s-a produs si speram ca ceva se va misca", a opinat si Bellu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.